SKF lagertechniek

 

 

SKF is sinds 1907 een toonaangevende wereldwijde technologieleverancier. De fundamentele kracht van SKF is het vermogen om voortdurend nieuwe technologieën te ontwikkelen. Dit levert uiteindelijk producten op die concurrentievoordelen opleveren. Producten als lagers en lagerblokken, afdichtingen, mechatronica, services en smeersystemen.

Veel IP Duursma vestigingen zijn geautoriseerd distributeur. Je vindt in deze vestigingen een ruime voorraad aan SKF lagers, lagerblokken, afdichtingen, smeermiddelen en (de)montagegereedschappen. Voorraden die op jouw vraag zijn afgestemd. Natuurlijk helpen we je ook met technisch advies.

 


Producten

 


Wentellagers

SKF diepgroefkogellagers

Wentellagers ondersteunen en geleiden draaiende of oscillerende machineonderdelen – zoals stangen, assen of wielen – en brengen belastingen over tussen machineonderdelen. Ze bieden hoge precisie en lage wrijving en maken daardoor hoge toerentallen mogelijk terwijl ze voor minder geluid, warmte, energieverbruik en slijtage zorgen. 


Gemonteerde lagers en huizen

SKF lagerblokken

Gemonteerde lagers en huizen met wentellagers ondersteunen een roterende as, die op een machineframe of andere ondergrond kan worden vastgeschroefd. Deze lagerblokken zijn in meerdere varianten leverbaar en zijn kostenefficiënt en gebruiksvriendelijk, met behoud van maximale wentellagerprestaties.


Super precisielagers

SKF precisielagers

De SKF super-precisielagers hebben een hoge loopnauwkeurigheid, grote prestaties bij hoge toerentallen en een hoge systeemstijfheid. Ze zijn ideaal voor bewerkingsmachines en andere precisietoepassingen, zoals walserijen, racewagens en zeeschepen. De lagers zorgen ook voor minimaal geluid, trillingen en warmteontwikkeling.


Draaikranslagers

SKF draaikranslagers

Draaikranslagers bestaan uit een binnenring en een buitenring, waarvan er één gewoonlijk een tandwiel bevat. Samen met bevestigingsgaten in beide ringen zorgen ze voor een geoptimaliseerde vermogensoverdracht met een eenvoudige en snelle verbinding tussen aangrenzende machineonderdelen. 


Glijlagers

SKF glijlagers

Ontdek de SKF glijlagers, stangkoppen en glijbussen bieden, en die een hoge betrouwbaarheid en een lange levensduur met minimaal onderhoud. Glijlagers worden in veel industrieën en in veel toepassingen gebruikt waar een kostenefficiënte en betrouwbare oplossing nodig is die oscillerende bewegingen en mogelijke scheefstelling kan opnemen.


Magnetische lagers

SKF magnetische lagers

SKF magnetische lagers en systemen zijn ideaal voor toepassingen die hoge toerentallen en minimale trillingen vereisen. Zonder fysiek contact is smering, reparatie of vervangen van lagers niet nodig. Daarbij zijn ook een laag energieverbruik, actief beheer, herpositionering en ingebouwd trillingsbeheer ook voordelen van magnetische lagers en systemen.


Industriële afdichtingen

SKF afdichtingen

Afdichtingen hebben een cruciale impact op de systeemprestaties. De levensduur en de betrouwbaarheid van wat vaak als een eenvoudige component wordt beschouwd, kunnen het verschil maken voor uw producten en activiteiten. SKF helpt u bij alle belangrijke aspecten van uw afdichtingssysteem.


Lubrication management

SKF smeermanagement

In elke industrie is smering van vitaal belang voor de prestaties van roterende apparatuur; meer dan 40% van de onderhoudskosten houdt namelijk verband met een slechte smering. De juiste hoeveelheid van het juiste smeermiddel met de juiste intervallen is essentieel voor maximale prestaties van de toepassing en een maximale levensduur.


Onderhoudsproducten

SKF onderhoudsproducten

Niet elk lager haalt zijn potentiële gebruiksduur. Tijdens de levenscyclus van het lager kunnen montage, smering, uitlijning, basisconditiebewaking en demontage een grote invloed hebben op de gebruiksduur van het lager. Door gebruik te maken van de juiste onderhoudsmethoden en het juiste gereedschap kun je de gebruiksduur van uw lager aanzienlijk verlengen en de productiviteit en efficiëntie van jouw bedrijf verhogen.


Test- en meetapparatuur

SKF testen en meten

SKF ontwikkelt en levert de nieuwste technologie en instrumenten, ontworpen om de naleving van de gedefinieerde doelstellingen van elke klant te meten. Met een compleet aanbod van meetmethoden voldoen we aan de kwaliteitsgarantiebehoeften van fabrikanten van ronde onderdelen met hoge precisie en bijbehorende producten, en ook vettests voor de smeervetindustrie zijn mogelijk.


Conditiebewaking

SKF conditiebewaking

Conditiebewaking is het proces waarbij de conditie van machines wordt bepaald terwijl deze in bedrijf zijn. Een succesvol gebruik van dit programma maakt het mogelijk onderdelen te repareren voordat ze uitvallen. Conditiebewaking helpt niet alleen om de kans op een catastrofaal falen te verkleinen, maar stelt ook in staat om vooraf onderdelen te bestellen, mankracht in te plannen en andere reparaties te plannen tijdens de stilstandperiode.


Proactieve voedselveiligheid met SKF Food Line

 

 

SKF voedselveiligheid

Voor de veeleisende omgeving van de voedings- en drankenindustrie

Met een toenemend aantal terugroepacties en globaal strenger wordende veiligheidsvoorschriften zijn proactieve voedselveiligheidsprogramma's de norm geworden. Hierdoor moeten bedrijven de laatste verbeteringen in hygiënisch ontwerp opnemen in de meest kritische voedselverwerkende machines.

Onlangs introduceerde SKF de nieuwe Food Line kogellagerunits - Blue Range. Deze range is ontwikkeld in samenwerking met de EHEDG en voldoet aan alle eisen voor voedselveiligheid op gebied van hygiënisch ontwerp, lagerprestatie en duurzaamheid.

LEES MEER

 


SKF producten bestellen?

 


Bestel jouw SKF producten bij een IP Duursma vestiging in de buurt. Of bekijk het assortiment online en bestel ze direct in onze webshop.

DIRECT BESTELLEN

Of bekijk het assortiment

 Kennis

 

 

Wil je meer weten over lagertechniek? Lees dan onze kennisartikelen.

LEES DE KENNISARTIKELEN