Nord-Lock borgringen

 


Nord-Lock is de ontwerper van de wigborgingstechnologie die ervoor zorgt dat boutverbindingen onmogelijk zomaar losdraaien, zelfs bij extreme trillingen en dynamische belastingen. Nord-lock borgringen bieden gedurende hun operationele levensduur een verhoogde bedrijfszekerheid en lager onderhoudskosten, terwijl ze de kans op productieonderbrekingen, ongevallen en garantieclaims aanzienlijk verminderen.

 

 

Voordelen

 

 

  • Snel en makkelijk te installeren en te verwijderen met handgereedschap
  • Vergrendelfunctie wordt niet door smering beïnvloed
  • Hoge corrosieweerstand
  • Betrouwbare vergrendeling, ook bij verbindingen met korte klemlengte
  • Herbruikbaar (afhankelijk van gebruiksomgeving)
 

 

Testen en certificering

 


Nord-Lock wigvergrendelingsringen zijn grondig getest en goedgekeurd door zowel onafhankelijke instituten als certificeringsautoriteiten. De Junker-test is de meest rigoureuze methode voor het testen van boutverbindingen. Tijdens de test staat de verbinding bloot aan dwarsbewegingen onder de boutkop en moer, terwijl de klemkracht continu wordt gemeten. Nord-Lock ringen presteren in deze veeleisende omstandigheden consequent beter dan andere traditionele borgmethoden.

 

Nord-Lock SP borgringen

 


De Nord-Lock SP borgringen hebben hetzelfde wigvergrendelingsontwerp als de originele borgringen, maar hebben een grotere buitendiameter. Het voordeel is dat de belasting verdeeld wordt over een groter oppervlak, en dat is minder belastend voor gevoelige oppervlakken. De Nord-Lock SP ringen zijn perfect voor toepassingen op grote (sleuf)gaten, geschilderde of gevoelige oppervlakken en zachte materialen.

 

Materiaalsoorten

 


Nord-Lock borgringen zijn leverbaar in verschillende materiaalsoorten. Dit maakt dat er voor elke verbindingstoepassing een oplossing is. Gebruik de keuzehulp op de website van Nord-Lock om tot de juiste selectie te komen.

 

Toepassingen 

Schroefgaten

 


Nord-Lock borgringen zetten de bout veilig vast tegen het onderliggende oppervlak.

Verzonken gaten

 


De buitendiameter van de standaard Nord-Lock borgringen is ontworpen voor verzonken boringen volgens DIN 974, dat wil zeggen dat ringen passen onder de kop van standaardbouten.

Doorlopende gaten

 


Zoals met alle borgringen moeten bij doorlopende boringen twee stel Nord-Lock borgringen worden toegepast; een paar om de bout te borgen en een tweede stel om de moer te borgen. 

Tapbouten

 


Nord-Lock borgringen creëren een veilige borging van de moer op tapbouten en elimineren de noodzaak van chemische borgmiddelen.

Grote gaten

 


Om de verdeling van de belasting voor toepassingen met grote gaten of sleufgaten of met een zachte oplegvlak te optimaliseren, kunt u een flensmoer of -bout gebruiken in combinatie met Nord-Lock ‘SP’-ringen met een grotere buitendiameter.

 

Let op!

Toepassen van Nord-Lock borgringen is niet aan te bevelen bij: 

  • Oplegvlakken die niet stevig op hun plaats worden gehouden
  • Oplegvlakken met een hogere hardheid dan die van de borgringen
  • Erg zachte oplegvlakken, zoals hout en kunststof
  • Toepassingen met extreem grote zettingen
  • Niet-voorgespannen verbindingen

 

 

 

Informatie

 


Download de brochure voor meer informatie.

 

Advies

 


Heb je te maken met uitdagende boutverbindingen? Duursma bied je samen met Nord-Lock ondersteuning als het gaat om het verbeteren/optimaliseren van kritieke boutverbindingen. Neem geheel vrijblijvend contact op met je IP Duursma vestiging:

 

Nord-Lock bestellen?

 


Bestel Nord-Lock borgringen bij een IP Duursma vestiging in de buurt. Of bekijk het assortiment online en bestel ze direct in onze webshop.

DIRECT BESTELLEN