Banner Schaeffler

 

Schaeffler

 

 

Schaeffler ontwikkelt en produceert onder de productmerken INA en FAG wereldwijd kwalitatief hoogwaardige wentellagers, gewrichtslagers, glijlagers en lineairproducten. Voor iedere toepassing het ideale product en voor jou de oplossing. Dat is het doel van Schaeffler.

IP Duursma beschikt over ruime voorraden van INA en FAG lagers. Alle gangbare lagers vind je bij je lokale IP Duursma vestiging zodat eventuele stilstand tot een minimum beperkt wordt.


Medias;
jouw productcatalogus en digitale kennisbank

 

 

Medias is het platform van Schaeffler waar je alles komt te weten over o.a. wentellagers, glijlagers en lineaire geleidingssystemen. Het biedt niet alleen gedetailleerde productinformatie maar ook handige tools die je helpen bij het selecteren en engineeren. Met de kennisdatabase kun je jouw kennis over lagertechniek verbeteren. In deze database vind je online trainingen, whitepapers, how-to video’s en nog veel meer nuttige informatie.

Is deze informatie nog niet genoeg voor je? Dan kun je je ook aanmelden voor Medias Plus. Ook Medias Plus is gratis en kun je naast alle Medias opties ook producten vergelijken, productlijsten samenstellen en offertes aanvragen. Super handig!

 

GA NAAR MEDIAS

 


of ga direct naar:

Medias productcatalogus

Medias productcatalogus

Ga naar de Medias productcatalogus

Medias productcatalogus medias omvat het totale programma wentelllagers, glijlagers en lineairsystemen, inclusief technische basisgegevens en uitgebreide productbeschrijvingen.

Engineering tools

Schaeffler engineering tools

Ga naar de engineering tools

BEARINX is een van de toonaangevende programma's voor de berekening van wentellagers in assystemen en van lineairgeleidingssystemen.

Mounting manager

Schaeffler mounting manager

Ga naar de mounting manager

Het Schaeffler-rekenprogramma Mounting Manager is een comfortabel hulpprogramma voor wie de juiste lagermontage wil kiezen.

Medias lageruitwisseling

Medias lageruitwisseling

Ga naar medias lageruitwisseling

Met Medias-interchange zet je verschillende lageraanduidingen om naar INA/FAG aanduidingen.


SmartCheck

 

 

Schaeffler SmartCheck

De SmartCheck is een compact, innovatief en modulair online-meetsysteem voor de permanente, decentrale bewaking van machine- en procesparameters. Het maakt gebruik aan aggregaten mogelijk, daar waar tot dusver een dergelijke bewaking te duur was.

De SmartCheck is bijvoorbeeld geschikt voor het vroegtijdig herkennen van schade aan wentellagers, onbalans en uitlijnfouten op:

  • Elektro- en reductiemotoren
  • Vacuüm- en vloeistofpompen
  • Ventilatoren en afzuigventilatoren
  • Transmissies en compressoren
  • Assen en werktuigmachines

De SmartCheck is eenvoudig in gebruik. Dankzij de meegeleverde sjablonen voor de instellingen en de intuïtieve bediening maak je het systeem snel klaar voor gebruik. 

Het systeem is flexibel uit te breiden. Begin bijvoorbeeld met het bewaken van één applicatie en breidt dit later geleidelijk uit. De meetresultaten lees je eenvoudig af via een webbrowser of via de SmartCheck app. Meerdere SmartCheck’s beheer en configureer je met de FAG SmartUtility software.

Wil je meer weten? Download de brochure of neem contact op met je IP Duursma vestiging.

 

 


Arcanol smeermiddelen

 

 

Arcanol smeermiddelenDe keuze van een passend smeermiddel voor een wentellager of lineaireenheid is essentieel voor de prestaties en levensduur.

Arcanol smeervetten worden bij elke levering aan een grondige kwaliteitstest onderworpen. De kwaliteit van elke batch kan zonder twijfel worden vastgesteld en achterhaald. De Arcanol-smeervetten worden in het analytische laboratorium van Schaeffler volgens strikte richtlijnen getest op hun chemische en fysische eigenschappen. Alleen zo kan de hoogste kwaliteit worden gegarandeerd.

Schaeffler onderzoekt al decennialang welk smeervet de beste oplossing is voor specifieke toepassingen. Arcanol-wentellagervetten bieden de beste voorwaarden voor een goed loopgedrag van de lagers en voor een lange gebruiksduur en hoge bedrijfszekerheid van de lagering. Het smeermiddelprogramma is zo gestaffeld dat bijna alle toepassingsgebieden zijn afgedekt. De toepassingsgebieden van de Arcanol-vetten zijn met moderne testprocedures en -systemen onder verschillende bedrijfsomstandigheden en met alle soorten wentellagers vastgesteld.

De opgedane inzichten hebben geleid tot een smeervetprogramma dat in vier groepen is verdeeld:

Multifunctionele vetten

Arcanol multifunctionele smeervetten

Vetten met een groot toepassingsgebied.

Zware vetten

Arcanol zware vetten

Vetten waarbij bijzonder hoge eisen aan het draagvermogen voor belastingen wordt gesteld.

Hoogtemperatuur vetten

Arcanol hoogtemperatuurvetten

Vetten die hoge gebruikstemperaturen moeten kunnen weerstaan.

Speciale vetten

Arcanol speciale vetten

Vetten die speciaal voor een bepaalde toepassing zijn geselecteerd.


CONCEPT1 automatisch smeersysteem

 

 

De CONCEPT1 is de ideale smeerautomaat voor de automatische nasmering van rol- en glijlagers en lineaire geleidingen. De CONCEPT1 is eenvoudig te installeren en bijzonder geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen en hulpapparatuur.

Schaeffler Arcalub Concept1

Lees meer over de CONCEPT1

 

Schaeffler producten bestellen?

 

 

Bestel jouw Schaeffler producten bij een IP Duursma vestiging in de buurt. Of bekijk het assortiment online en bestel ze direct in onze webshop.

DIRECT BESTELLEN


Of bekijk het assortiment

 

Kennis

 

 

Wil je meer weten over lagertechniek? Lees dan onze blogs, of bekijk de online lagertrainingen van Schaeffler.