Banner Ewellix


Ewellix lineairtechniek

 

 

Ewellix: Makers in Motion is de nieuwe naam van SKF Motion Technologies, voorheen onderdeel van de SKF Groep. Met deze nieuwe naam wordt de veranderingen weer gegeven die het bedrijf heeft ondergaan sinds de overname door Triton Partners in december 2018. De nieuwe bedrijfsnaam wordt uitgesproken als ‘Evellix’.

Ewellix is wereldwijd actief op het gebied van lineaire bewegings- en aandrijvingsoplossingen. De ultramoderne lineaire oplossingen zijn ontworpen om de machineprestaties te verbeteren, de inzetbaarheid te maximaliseren, het onderhoud te verminderen, de veiligheid te verbeteren en energie te besparen. Ewellix ontwikkelt oplossingen voor industriële automatisering, medische apparatuur, mobiele machines, industriële distributie en andere industriële toepassingen.


Lineaire kogellagers

Ewellix lineaire kogellagers

Lineaire kogellagers (ook wel kogelbussen genoemd) zijn een economisch en veelgebruikt lineair geleidingssysteem voor vele toepassingen. Drie elementen bepalen het geleidingssysteem: lineaire kogel- of glijlagers, behuizingen voor de lagers en precisie assen. De modulariteit in diameter in combinatie met de verschillende lagers, behuizingen en as mogelijkheden onderstrepen het gebruiksgemak en de eenvoud van de installatie. Lineaire kogellagers bieden lage wrijvingsgeleiding met onbeperkte slagmogelijkheden.


Lineaire lagereenheden

Ewellix lineaire lagereenheden

Aanvullend op de lineaire kogellagers, is een breed assortiment van enkele lineaire lager eenheden beschikbaar voor compacte (ISO-serie 1) en standaard (ISO-serie 3) ontwerpen. Met enkele eenheden kunnen lineaire confguraties in flexibele breedte en lengte worden gebouwd. De standaardeenheden voor LBB- en LBC-ontwerp zijn vervaardigd uit getrokken aluminium profielen. De lichtgewicht aluminiumeenheden uit gegoten materiaal, alleen voor LBC-ontwerp (ISO-serie 3), bieden meerdere bevestigingsgaten.


Geharde assen

Ewellix geharde assen

Ewellix precisie assen zijn inductie geharde assen geslepen tot h6 of h7 buitendiameter tolerantie. Precisie assen zijn verkrijgbaar in standaard materiaal, roestvrijstalen materialen of hard verchroomd staal, evenals een hol type. De assen hebben een uitzonderlijk hoge vormvastheid en zijn ontworpen voor een lange levensduur.


Asblokken en asondersteuningen

Ewellix asblokken en asondersteuningen

Asblokken ondersteunen de as alleen aan de uiteinden. Ze kunnen worden gebruikt voor een flexibel lineair tafelontwerp in lengte en breedte. As steunen kunnen over de gehele lengte van de as gemonteerd worden en vereisen daarom het gebruik van open lineaire lager eenheden. Voor quadro-units worden specifieke asblokken aangeboden met een vaste as afstand. Geschikte ontwerpen voor ISO-serie 1 en ISO-serie 3 zijn volop beschikbaar.

 

Download

 

 

 


Lineaire glijlagers

Ewellix lineaire glijlagers

Lineaire glijlagers hebben dezelfde afmetingen als de corresponderende lineaire kogellager types en zorgen voor een soepele, stick-slipvrije werking. Ze zijn gemaakt van POM met een speciaal polyethyleen. Deze lineaire glijlagers zijn zelfsmerend onder normale omstandigheden en vereisen minimaal onderhoud.


Tandem en quadro lagereenheden

Ewellix tandem- en quadro-lagereenheden

Ewellix levert afzonderlijke units in tandem- en quadro-uitvoering, beschikbaar voor compacte (ISO-serie 1) en standaard (ISO-serie 3) ontwerpen. Tandemeenheden met twee lagers achter elkaar stellen u in staat om lineaire tafels in flexibele breedtes te bouwen. Quadro-units met vier lagers zijn de gemakkelijkst te gebruiken lineaire tafelcomponenten met een vaste schachtafstand. De unitbehuizingen zijn vervaardigd uit aluminium materiaal.


Quadro lineaire tafels

Ewellix quadro lineaire tafels

LZAU en LZBU zijn niet-aangedreven lineaire platen / tafels die bestaan uit een gesloten Quadro lineaire kogelbusunit, twee tandem asbokken en twee assen in de gewenste lengte. De kogelbusunit bevat vier LBCD-LS zelf-instellende lineaire kogellagers, afgedicht aan één zijde. Uitvoering LZAU maakt gebruik van LEAS-A tandem asbokken aan beide uiteinden. De asbokken zitten vast en de Quadro-eenheid beweegt axiaal. Uitvoering LZBU maakt gebruikt van LEAS-B tandem asbokken aan beide uiteinden. De Quadro-eenheid zit vast en de tandem asbokken bewegen zich axiaal. 

 

 

Ewellix lineairtechniek bestellen?

 

 

Bestel jouw Ewellix lineair producten bij een IP Duursma vestiging in de buurt. Of bekijk het assortiment online en bestel ze direct in onze webshop.

DIRECT BESTELLEN

Of bekijk het assortiment