Nieuw! 3M™ Cubitron™ 3

 

 

Al meer dan 40 jaar leveren 3M™ Cubitron™ Performance schuurmaterialen altijd de maximale productiviteit. Maar nu zijn de beste nog beter geworden!

Maak kennis met 3M™ Cubitron 3™ Performance schuurmaterialen - de nieuwste generatie 3M producten.

Baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van nauwkeurig gevormde korrels zorgen voor drie keer zoveel levensduur en snijsnelheid. Ontdek het verschil van 3M™ Cubitron™ 3 Performance schuurmaterialen en profiteer in jouw werkplaats van verbeteringen op het gebied van productiviteit, veiligheid én duurzaamheid.

Gaat tot 3 keer langer mee

De industrie vraagt continue om verbeteringen van productproductiviteit, veiligheid van werknemers én duurzaamheid. Daarom heeft 3M technologieën ontwikkeld die ervoor zorgen dat slijp- en snijschijven nog sneller werken en langer meegaan dan het huidige assortiment. De prestaties zijn zo goed in vergelijking met de bestaande 3M™ Cubitron™ II Performance schuurmaterialen dat 3M een nieuwe generatie producten heeft ontwikkeld, de 3M™ Cubitron™ 3 Performance schuurmaterialen.

Upgrade van 3M Cubitron II

3M stopt met het huidige assortiment 3M™ Cubitron™ II afbraam-, doorslijpschijven en Cut & Grind schijven en vervangt ze door 3M™ Cubitron™ 3 Performance schuurmaterialen. Je profiteert direct van een ruimere productkeuze, betere prestaties en geoptimaliseerde duurzaamheid. En met dit alles blijven de catalogusprijzen gelijk.

Eén uitzondering, In tegenstelling tot de doorslijpschijven, afbraamschijven en Cut & Grind schijven blijven de 3M™ Cubitron™ 2 fiberschijven 982C en 987C nog wel in het assortiment. De 982CX is alleen nog beschikbaar zolang de voorraad strekt.

3M™ Cubitron™ II

3M™ Cubitron™ II bestaat sinds 2012 en was het eerste assortiment snij- en slijpproducten dat gebruikmaakte van de nauwkeurig gevormde driehoekige schuurkorrels van 3M. Dit assortiment wordt nu vervangen door het nieuwste en beste wat beschikbaar is.

3M™ Cubitron™ 3

3M heeft de nauwkeurig gevormde keramische driehoekige korrel vernieuwd door gepatenteerde moleculaire bindingstechnologie. Dit verhoogt de benchmark voor snijsnelheid en levensduur van het product bij zware slijp- en snijtoepassingen aanzienlijk.

3M cubitron 3 schuurkorrel


3M™ Cubitron™ 3 fiber schuurschijven

 

 

3M cubitron 3 fiber schuurschijven

De 3M™ Cubitron™ 3 Fiberschijf 1187C biedt aanzienlijke productiviteitswinst bij middelzware tot zware bewerkingen dankzij de uitzonderlijk goed presterende, nieuwe 3M Precision-Shaped Grain, gecombineerd met een stijve vezelrug. Deze schijf bereikt een hogere snijsnelheid, een grotere duurzaamheid en een langere levensduur dan andere fiberschijven, allemaal met minder slijpdruk.

In tegenstelling tot de doorslijpschijven, afbraamschijven en Cut & Grind schijven blijven de 3M™ Cubitron™ 2 fiberschijven 982C en 987C nog in het assortiment. De 982CX is alleen nog beschikbaar zolang de voorraad strekt.


3M™ Cubitron™ 3 afbraamschijven

 

 

3M Cubitron afbraamschijf

De 3M™ Cubitron™ 3 slijpschijf met verlaagd asgat is een uitzonderlijk snel snijdende, stijfgebonden schijf met een lange levensduur voor het verwijderen van dikke lasnaden en voor andere zware slijptoepassingen. Deze schijf heeft een verlaagd centrum om onder elke hoek te kunnen slijpen en werkt goed op bijna alle materialen, maar is speciaal ontwikkeld voor gebruik op roestvast staal, koolstofstaal en legeringen uit de ruimtevaart.

De vernieuwde 3M Precision Shaped Grain met schone, scherpe punten zorgen voor schuurmateriaal dat sneller schuurt, minder warm wordt en veel langer meegaat dan conventionele schuurmaterialen.

De 3M™ Cubitron™ Performance schuurmaterialen zijn gemaakt voor professionals die meer uit hun gereedschap willen halen – ervaar de volgende generatie schuurprestaties door te kiezen voor de 3M Cubitron slijpschijf met verlaagd asgat.

+50%
langere
levensduur
dan 3M Cubitron II

+14%
snellere
snijwerking
dan 3M Cubitron II

Nieuw in het assortiment

Nieuw is de schijf waarbij de wielconstructie en het korreltype zijn geoptimaliseerd voor toepassingen waar de schijf op zijn rand wordt gebruikt.


3M™ Cubitron™ 3 doorslijpschijven

 

 

3M Cubitron doorslijpschijf

De 3M™ Cubitron™ 3 doorslijpschijf maakt loodrechte sneden met de buitenrand van de schijf, waardoor deze uitermate geschikt is voor het doorsnijden van metaal, waaronder plaatwerk voor carrosserieën of schepen, roestvaststalen buizen, uitlaatpijpen, klemmen, verroeste bevestigingen.

Daarnaast bevat de 3M™ Cubitron™ 3 doorslijpschijf de vernieuwde 3M Precision Shaped Grain, met gepatenteerde doorbraken in moleculaire verbindingstechnologie om scherpe, hoekige structuren te maken die continu afbreken om scherpe punten te vormen. Deze schone, scherpe punten zorgen voor schuurmateriaal dat sneller schuurt, minder warm wordt en veel langer meegaat dan conventionele schuurmaterialen.

De 3M™ Cubitron™ Performance schuurmaterialen zijn gemaakt voor professionals die meer uit hun gereedschap willen halen – ervaar de volgende generatie schuurprestaties door te kiezen voor de 3M™ Cubitron™ 3 doorslijpschijf.

+3%
langere
levensduur
dan 3M Cubitron II

+10%
snellere
snijwerking
dan 3M Cubitron II

Nieuw in het assortiment

Nieuw is de schijf met een dikte van 0,8 mm. Dit biedt een betere snelheid biedt op dunne materialen. De dikte van 1,3 mm is een compromis tussen de snelheid van een 1,0 mm en de levensduur van een 1,6 mm schijf.


3M™ Cubitron™ 3 Cut & Grind schijven

 

 

3M cut & grind schijven

De 3M™ Cubitron™ 3 Cut & Grind-schijf is een veelzijdige oplossing die als slijpschijf en als doorslijpschijf kan worden gebruikt – waardoor deze ideaal is voor snijden, slijpen, maken van groeven en meer. Dit maakt meerdere schuurgereedschappen overbodig en kan zorgen voor een hogere productie.

In tegenstelling tot andere schuurproducten die zijn ontworpen voor slechts één doel, kan deze schijf voor meerdere doeleinden worden gebruikt, deels dankzij een plat, versterkt binnenoppervlak dat objecten kan vormen of slijpen en een dunne buitenrand waarmee loodrechte sneden en groeven kunnen worden gemaakt.

Nieuw in het assortiment

3M heeft een 3,2 mm schijf toegevoegd voor toepassingen die een dunner slijpprofiel vereisen. Een dunner wiel maakt ook het slijpen sneller!