Elektromotoren

 

 

Uit voorraad leverbaar

Met een programma standaard IEC elektromotoren, high-output draaistroommotoren, wisselstroommotoren, remmotoren, zaag/frees motoren, IP23 motoren, poolomschakelbare motoren, explosieveilige motoren, sleepringankermotoren, gelijkstroommotoren en generatoren van 0,12 kW tot 20 MW vind je voor alle toepassingen de juiste oplossing.

Eigen servicewerkplaatsen

De gehele lijn gangbare IEC elektromotoren is bij IP Duursma uit voorraad leverbaar. Voor aanpassingen zoals Pensuitvoeringen, PTC's, stilstandverwarming, IP56, ombouw naar cilinderrollager uitvoering, afwijkende asmaten en dergelijke beschikken wij over eigen werkplaatsen. Hierdoor kun je rekenen op snelle en eVciënte leveringen.

 

WEG elektromotoren

 

 

IP Duursma is dealer van WEG elektromotoren. WEG is inmiddels uitgegroeid tot één van 's werelds grootste producenten van elektromotoren. Tot het uitgebreide leveringsprogramma van WEG behoren o.a. AC motoren, DC motoren, servomotoren en sleepringmotoren. Onder 'WEG downloads' vind je meer informatie over WEG en over de WEG W22 elektromotoren.

Naast motoren biedt WEG alle beschermings- en veiligheidstoebehoren voor deze motoren, zoals bijvoorbeeld WEG frequentieregelaars, WEG softstarters, magneetschakelaars, zekeringen en transformatoren.

Sinds kort heeft WEG ook een volledig pakket met mechanische aandrijvingen aan haar programma toegevoegd. Watt Drive, fabrikant uit Oostenrijk, is nu de productielocatie van WEG voor tandwielkasten met alle soorten inbouwposities.

 

WEG compacte aandrijvingen

 

 

Compact aandrijvingen voedselveilig

Naast de standaard aandrijvingen heeft WEG een programma compacte aandrijvingen met een glad opppervlak zonder hinderlijke randen. Deze high-eVciency motoren zijn geschikt voor toepassingen in o.a de voedings-, chemische en bio-industrie. Ze zijn leverbaar met of zonder koelwaaier. Dankzij de IP65 beschermingsgraad kunnen ze - samen met de overige apparatuur - gereinigd worden met water en schoonmaakmiddelen. Ideaal inzetbaar in vervuilende en bacteriënvormende omstandigheden.

Van 40 tot 1.100 Watt

Het volledige programma compacte draaistroom-, wisselstroom-, gelijkstroom-, en permanent gelijkstroommotoren biedt voor elke toepassing de juiste oplossing.
De combinatie met de bijpassende wormwiel-, tandwiel/wormwiel- en tandwielaandrijvingen maakt het programma uniek.

Maatwerk nodig?

Vanuit ons assemblagecentrum produceren en leveren wij onder andere (motor)reductoren en elektromotoren in iedere denkbare uitvoering. De modulaire opbouw van onze halffabricaten verkort de levertijden en waarborgt de kwaliteit.

Lees snel verder

Advies

Over de gehele lijn WEG compact aandrijvingen geeft IP Duursma je graag advies. Natuurlijk helpen wij je ook met de engineering voor de beste oplossing. De aandrijvingen stellen wij op specificatie samen met de productie bij WEG in Balingen (Duitsland). Aanpassingen en modificaties zoals speciale flensuitvoeringen, afwijkende IP klasse, etc. verzorgen wij in het IP Duursma Assemblagecentrum in Almelo.

IP Duursma assemblage

Over WEG

De WEG compact motoren worden in Duitsland gebouwd door Württembergische Elektromotoren GmbH. Dit bedrijf is opgericht in 1939 te Balingen. Sinds februari 2014 is de brma een onderdeel van de WEG Groep, Jaragua do Sul / Santa Catarina, Brazilië.

Kwaliteit heeft een lange traditie bij WEG, derhalve heeft WEG Balingen het DIN EN ISO 9001: 2015 certibcaat. Waarborging van product kwaliteit is daarmee 100% en volgens WEG standaard. Zorgvuldig omgaan met energie en milieu is vanzelfsprekend in de strategie van WEG en daarom vastgelegd in het certibcaat DIN EN ISO 5001:2011 en DIN EN ISO 14001:2015.

WEG is inmiddels uitgegroeid tot één van 's werelds grootste producenten van elektromechanische aandrijftechniek. Tot het uitgebreide leveringsprogramma van WEG behoren o.a. AC en DC motoren, motorreductoren en frequentieregelaars. 

 

Blogs

 

 

Wil je meer weten over elektromotoren? Lees dan onze blogs over aandrijftechniek.
Hier vind je ook artikelen over elektromotoren.

Lees de blogs

 

Downloads

 

 

Wil je meer informatie? In ons downloadcenter vind je meer over elektromotoren van WEG.

Bekijk de downloads

 

 

Elektromotoren bestellen?

 

 

Bestel jouw elektromotoren bij een IP Duursma vestiging in de buurt. Of bekijk het assortiment online en bestel direct in onze webshop.

DIRECT BESTELLEN


Of bekijk het assortiment