OPTIME Conditiebewaking - Plug. Play. Predict

 

 

Conditiebewaking kan duur zijn. Daarom wordt tot 95% van alle machines in fabrieken slechts sporadisch of vaak helemaal niet bewaakt. Dit kan leiden tot ongeplande storingen en stilstand. OPTIME van Schaeffler maakt uitgebreide conditiebewaking mogelijk die zowel eenvoudig als betaalbaar is. Dankzij de eenvoudige plug & play-installatie kun je met OPTIME binnen enkele uren beginnen met het bewaken van honderden roterende machines. Omdat OPTIME op bijna alle machines kan werken, kan het potentiële schade, onbalans of uitlijnfouten detecteren - zelfs weken van tevoren! Dit stelt je in staat om eenvoudig en gemakkelijk onderhoud, personeel of reserveonderdelen op lange termijn te plannen.

 

De belangrijkste voordelen

 

 

Voor beginners en ervaren gebruikers

Met zijn intuïtieve bediening biedt OPTIME cruciale informatie en uitgebreide uitbreidingsmogelijkheden - perfect voor een breed scala aan gebruikers en toepassingen.

Kostenefficiënte monitoring

Bewaking van honderden roterende machines voor een paar cent per dag - tot wel 50% goedkoper dan handmeetapparatuur.

Deskundige knowhow

Digital Service biedt professionele diagnostiek op basis van deskundige algoritmen en machine learning, 24/7 beschikbaar via de app, zodat je altijd de juiste beslissing neemt.

Snelle installatie

Het installeren van de sensoren en het instellen van de OPTIME-app duurt slechts enkele minuten - geen ervaring vereist.

Zo werkt OPTIME

 

 

Plug.

De trilling sensoren worden met schroeven of lijm aan elke machine bevestigd. Vervolgens worden ze geactiveerd via NFC.

Alle sensoren maken automatisch verbinding met elkaar en de gateway. Samen vormen ze een mesh-netwerk, dat tot de meest betrouwbare en energie-efficiënte IoT-netwerken behoort die momenteel beschikbaar zijn.

Het systeem kan op elk moment worden uitgebreid met extra sensoren.

Play.

De app geeft trends weer en biedt met behulp van een waarschuwingssysteem een visuele weergave van de ernst van mogelijke incidenten. In geval van nood kan het alarm slaan en aanvullende informatie presenteren.

De app is uitzonderlijk intuïtief in zijn bediening en biedt een uitgebreide reeks tools waardoor het de perfecte oplossing is voor iedereen - van beginners tot experts. Afhankelijk van de eisen van de gebruiker kunnen de bewaakte machines in groepen worden ingedeeld. De operationele status van de machine kan vervolgens worden weergegeven in verschillende gebruiker specifieke formats.

Predict.

Het systeem detecteert storingen weken van tevoren en geeft informatie over de onderliggende oorzaken. Dit werkt met continue automatische analyses op basis van Schaeffler's uitgebreide expertise op het gebied van wentellagers, knowhow op het gebied van conditiebewaking en algoritmen voor machine learning.

Op deze manier kan OPTIME het plannen van onderhoudswerkzaamheden, personeel en het aanschaffen van reserveonderdelen snel, eenvoudig en kosteneffectief maken.

Het systeem in actie

 

 

Zo werkt Optime van Schaeffler

 

OPTIME bestaat uit:

 

 

Sensoren

Draadloze trillings- en temperatuursensoren op batterijen die aan de machines zijn bevestigd om hun toestand te bewaken. Door de opmerkelijk snelle en eenvoudige installatie kunnen honderden machines in slechts enkele uren worden uitgerust met sensoren.

Gateway

Een gateway die de gegevens van de sensoren ontvangt. De sensoren en gateway verbinden autonoom om een mesh-netwerk te vormen, en de gateway verzendt de gegevens rechtstreeks naar de cloud - zonder dat ze in het netwerk van de klant hoeven te worden geïntegreerd.

Digitale service

Een digitale service die de gegevens analyseert met behulp van eigen algoritmen uit de uitgebreide technische expertise van Schaeffler. De service levert je vervolgens diagnoserapporten - via een app op uw desktop of mobiele apparaat - waarmee je jouw onderhoudsactiviteiten kunt plannen.

Meer informatie?

 


Heb je een concreet project om te bespreken of wil je gewoon meer informatie over OPTIME? Neem dan gerust met ons contact op. Wij laten je graag de mogelijkheden zien.

CONTACT

Gebruiksaanwijzing

 


Download eenvoudig via de website van Schaeffler de gebruiksaanwijzing. Hierin vind je alle informatie over de montage en configuratie. 

GEBRUIKSAANWIJZING