Banner Renner schroefcompressoren

 

RENNER schroefcompressoren

 


Succesvol door traditie

Al 25 jaar staan compressoren van RENNER garant voor betrouwbare perslucht.
Als middelgroot Duits familiebedrijf met korte beslissingslijnen, zet RENNER de norm voor ontwikkeling, productie en de verkoop van compressoren.
Ruim 100 werknemers zijn bij RENNER actief om u te voorzien van de juiste compressor. En in meer dan honderd landen is het duurzame ontwerp van de compressoren en het snelle, uitgebreide onderhoud van de machines nu verkrijgbaar.

 

 

RS-PRO / RSF-PRO schroefcompressoren

 


RENNER schroefcompressoren hebben een asymmetrisch profiel zijn ontworpen voor compromisloos, industrieel gebruik. Hoge efficiency, lange levensduur en het eenvoudige en goedkope onderhoud zijn de belangrijkste criteria bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Bij de ontwikkeling van de RS-PRO serie werd het zwaartepunt gelegd op een zo groot mogelijke opbrengst van perslucht met een mimimaal drukverlies. Ook de toegankelijkheid voor onderhoud en het uitwisselen van onderdelen heeft grote aandacht gekregen.

Renner schroefcompressor RSF-PRO

Kenmerken RS-PR:

 • Assortiment van 3,0 t/m 75 kW.
 • 7,5, 10, 13 en 15 bar einddruk.
 • Onderhoudsvriendelijk door de afneembare panelen.
 • Voor elke toepassing de juiste oplossing: als vrijstaande machine, eventueel met aangebouwde koeldroger of als complete installatie op een persluchtketel en leverbaar in verschillende perslucht capaciteiten.
 • Intensieve koeling door het installeren van een effectieve nakoeler, garandeert de bedrijfszekerheid en een goede persluchtkwaliteit.
 • Ontwikkelt voor industriële toepassingen – ook voor continubedrijf.
 • Standaard onderdelen van Duitse merkfabrikanten bieden een hoge standaard kwaliteit en flexibiliteit bij storingen.
 • Een compressorblok met een hoog rendement en met een geïntrigeerd olieregelventiel.
 • De geluiddempende omkasting en het plaatsen van diverse trilrubbers zorgen voor een laag dB(A) en trillingvrije machine.
 • Gecontroleerde besturing met de RENNERlogic.
 • Optioneel verkrijgbaar met de RENNERtronic / RENNERtronic Plus besturing.

 

Kenmerken RSF-PRO 

Het verschil met de RS-PRO serie is dat de RSF-PRO schroefcompressoren zijn uitgerust met een frequentieregeling. De actuele persluchtafname stuurt het toerental van de elektromotor elektronisch en traploos aan. Hierdoor levert de de compressor altijd de optimale aangepaste capaciteit (drukbereik 6-10 bar), ook bij sterke schommelingen in de persluchtafname.
 
 • Capaciteit en regelbereik worden automatisch aangepast aan de afname.
 • Toerental en motorbelasting wordt bewaakt.
 • De REflex besturing past de capaciteit direct aan bij een drukval veroorzaakt door een afnamepiek.
 • Continuïteit van de energievoorziening.
 • Het drukbereik van 6-10 bar kan variabel worden ingesteld zonder het omwisselen van aandrijfelementen.

 

 

RENNER SCROLL compressoren

 

 


Olievrije perslucht in zijn puurste vorm

In de voedingsmiddelenproductie, veehouderij, ziekenhuizen, de fabricage van elektronica of de farmaceutische industrie is de kwaliteit van de perslucht voor productieprocessen van beslissend belang. De olievrije SCROLL-compressoren van RENNER zijn speciaal geschikt voor toepassingen met hoge eisen aan zuivere perslucht en sluiten het risico van oliecontaminatie uit. 100% olievrije perslucht is de oplossing. Dit betekent dus ook dat de aanschaf en onderhoud van luchtfilters niet meer nodig is.
De grote betrouwbaarheid en de lage bedrijfs- en onderhoudskosten pleiten voor de SCROLL-compressoren.

 

Compressieproces

Werking Renner schroefcompressoren

De verdichting van de lucht verloopt traploos door de wisselwerking tussen een star en een roterend compressie-element met wormoverbrenging.

Door dit compressieproces - dat zich eindeloos herhaalt - wordt een stroom perslucht met weinig pulsatie gewaarborgd. Het kleine aantal bewegende componenten en het gebruik van hoogwaardige materialen vormen een functiegarantie voor een veilige en betrouwbare toepassing gedurende de gehele bedrijfsduur.

De bij de meervoudige installaties van de SCROLLline-SuperSilent-serie geïntegreerde schakeling met wisseling van constante belasting van de RENNERtronic-Plus-regeling optimaliseert het gebruik van verschillende SCROLL-compressors tot in de finesses. Op deze manier wordt een exacte krachtcompensatie voor alle beschikbare units bereikt. Het rendement van de compressor wordt door de besturing geoptimaliseerd. Status- en controlemeldingen worden groot en overzichtelijk op het display weergegeven.

Als SCROLL-SuperSilent-variant zijn de compressors ook geschikt voor gebruik in een werkplaatsomgeving. Geluidsniveaus vanaf 52 dB(A) zijn vanzelfsprekend.

 

 

De juiste variant voor meer zuivere lucht

 

 

Van RENNER - de innovatieve fabrikant met ervaring in het ontwikkelen en vervaardigen van olievrije SCROLL-compressoren - kunt u meer verwachten. Het resultaat bestaat uit een omvangrijke serie olievrije SCROLL-compressoren, een schone zaak voor mensen die meer willen.

groep Renner schroefcompressoren

 

Meer weten?

Wil je meer weten of wil je vrijblijvend advies? Neem dan snel contact met ons op via het contactformulier:

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.
Privacy