Assemblagecentrum

 

 

IP Duursma heeft in Almelo haar eigen assemblagecentrum. Hier produceren en leveren wij onder andere (motor)reductoren en elektromotoren in iedere denkbare uitvoering. Naast het assembleren van aandrijvingen kun je bij ons ook terecht voor het bouwen van pneumatische oplossingen, tandriemen op maat en aanpassingen op aandrijfcomponenten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld asgaten met spiebanen in kettingwielen of koppelingen. 

Dankzij de gefocuste aanpak van zowel de productlijnen als het assemblageproces zelf, zijn wij uitstekend in staat om vrijwel iedere individuele aandrijving snel op maat te produceren. Ook voor grotere series identieke producten is het assemblage centrum volledig ingericht. 

 

Specialisten met passie

 

 

Onze medewerkers hebben stuk-voor-stuk een passie voor aandrijftechniek. Dankzij de verschillende disciplines van onze medewerkers bieden wij je totaaloplossingen binnen de aandrijfwereld. Zo helpen wij je met complete mechatronische oplossingen, bestaande uit elektromechanica, pneumatiek en hydrauliek. Hierin zijn wij uniek. Naast productielocatie zijn wij ook jouw sparringpartner in engineering op maat. Onze medewerkers helpen je graag bij het ontwerpen van aandrijvingen, inclusief calculatie. IP Duursma is dan ook jouw totaalontzorger in aandrijftechniek.

 

 

Wat maken wij?

In het assemblage centrum bouwen wij direct inzetbare aandrijvingen van componenten die rechtstreeks worden ingekocht bij de bron (A-merk fabrikanten), middels een exclusief importeurschap voor de Nederlandse markt of via een distributie- overeenkomst. De nadruk ligt op standaard elektromechanische aandrijvingen, maar tevens produceren wij veel klantspecifieke oplossingen en combinaties van producten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld elektromechnisch, gecombineerd met pneumatiek en/of hydrauliek tot een unieke aandrijfunit voor zeer specifieke toepassingen. Vrijwel alles is mogelijk!

 

Kwaliteit

Kwaliteit is bij IP Duursma compromisloos. “Goed is nog niet goed genoeg” is ons motto. We werken alleen met de beste producten die voldoen aan de laatste en hoogste stand van de techniek. Kritisch zijn op onze processen en daar waar nodig verbeteringen aanbrengen is een continu proces voor onze kwaliteitwaarborging. Belangrijk hierin is het voorkomen van verrassingen. Dit verhoogt de veiligheid en betrouwbaarheid van productieprocessen. Kortom, je krijgt topkwaliteit tegen een betaalbare prijs.

 

Productielijnen

Assembleren doen we op twee verschillende productielijnen. Voor seriematige productie van grotere aantallen indentieke aandrijvingen hebben we een ruime productielijn waar we efficiënt en snel de aandrijvingen assembleren, zodat we deze ook prijstechnisch interresant kunnen aanbieden. Voor enkelstuks, spoedopdrachten en hele grote aandrijvingen, maken we gebruik van een werkeiland waaraan onze medewerkers idividuele aandrijvingen eenvoudig, maar ook desgewenst met spoed kunnen assembleren. Hierdoor anticiperen wij flexibel en snel op jouw vragen.

Modulaire oplossingen

Dankzij ons modulaire systeem zijn klantspecifieke specials eenvoudig samen te bouwen. Hiermee beschikt je snel over kwalitatief hoogwaardig aandrijvingen. Maar het systeem leent zich ook uitstekend voor seriematige productie van grote(re) aantallen identieke aandrijvingen.

Maatwerk oplossingen

Geen aandrijving is hetzelfde, daarom produceren wij uitsluitend op klantorder. Alleen bij contractuele orders produceren wij vooruit, zodat de aandrijving direct op afroep leverbaar is. Dankzij onze efficiënte assemblagemethoden en directe aanspreeklijnen, hebben wij korte doorlooptijden en beschik je op tijd over de gewenste aandrijving.

Directe oplossingen

Stilstand? Geen probleem, wij leveren direct uit voorraad. Onze “speed” assemblage- en productielijn is flexibel en doelgericht. Verloren tijd is verleden tijd! In de “speed” lijn bouwen wij enkele stuks standaard aandrijvingen op maat. Een volledig assortiment zorgt altijd voor een oplossing. De modulaire opbouw verkort de assemblage tijd en waarborgt de kwaliteit. 

 

IP Duursma Assemblage spuitcabine

 

 

Lakken

 

 

Laksystemen t/m categorie C5

Nadat de modulaire onderdelen zijn samengebouwd tot de door jouw gewenste aandrijfunit, lakken wij deze af in onze eigen lakstraat. In iedere gewenste kleur. Deze lakstraat bestaat uit een professionele spuitcabine met voorbewerkstation en bovenlooprail voor het snel en efficiënt verplaatsen van de aandrijving(en). Hiermee kunnen wij vrijwel iedere aandrijving, van klein tot zeer groot, aflakken met laksystemen t/m categorie C5. Daarbij is uiteraard, naast een paar standaard kleuren, iedere gewenste RAL kleur realiseerbaar.

Lees hier meer over de coatingsclassificaties

 

Specials

 


Voor ons net zo gewoon als standaard

Naast de productie van veelal standaard aandrijvingen is het assemblagecentrum ook specialist in het bouwen van “specials”. Onze engineers denken graag met je mee in de zoektocht naar de beste oplossing voor jouw situatie. Daarbij is vrijwel alles mogelijk en schuwen we niet om ook minder voor de hand liggende oplossingen te bekijken en door te rekenen.

Een “special” kan uit een éénmalige aandrijving bestaan om een probleemsituatie op te lossen, veelal in een bestaande situatie. Daarnaast produceren wij ook zeer veel repeterende orders met aandrijvingen die door machinebouwers (OEM) worden ingezet. Deze aandrijvingen zijn vaak in nauw overleg specifiek voor de bewuste machinebouwer ontworpen.

 

Een impressie van ons werk

 

 


Contact 

 

 

Heb je vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team beantwoordt jouw vraag zo snel mogelijk.

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 8:00-17:00 uur
vrijdag: 8:00-16:00 uur