Festo Official Partner

 

 

IP Duursma Festo official partner

IP Duursma is één van de grootste Official Partners van Festo en een begrip als pneumatiekspecialist in Noord-, Oost- en Midden-Nederland.

Een team van speciaal opgeleide pneumatiek-specialisten helpt je graag om de juiste componenten te selecteren. Je krijgt advies bij het inzetten van nieuwe applicaties en hulp bij het optimaliseren van bestaande pneumatische configuraties. Schakel ons ook in bij het engineeren van mechatronische oplossingen in bestaande of nieuw te ontwerpen machine(s). Hierbij kunnen wij terugvallen op de engineers van Festo, zodat je altijd verzekerd bent van het juiste advies.

Dankzij de lokale IP Duursma vestigingen, allemaal voorraadhoudend, heb je snel toegang tot de producten van Festo. Hierdoor helpen wij je vrijwel altijd direct verder. Mocht een artikel toch niet voorradig zijn dan leveren wij dit zo spoedig mogelijk uit.

 

Cilinders

 

 

IP Duursma is voorraadhoudend in diverse Festo aandrijvingen, waaronder alle gangbare ISO cilinders, compact-cilinders, draaicilinders en lineair cilinders. Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor de Festo servo-pneumatic drives, de Festo electric drives en diverse positioneringssystemen.

 

Pneumatische aandrijvingen

Festo pneumatische cilinders


Een pneumatische cilinder is een actuator die met perslucht wordt bediend, meestal tot maximaal 12 bar, om een lineaire of roterende beweging te genereren. Typische toepassingsgebieden voor pneumatische aandrijvingen zijn klemmen, heffen, neerlaten, duwen, trekken, toevoeren, draaien, grijpen, klemmen en vasthouden, verbinden, stoppen, stempelen, embossen en nog veel meer.

Normcilinders

Normcilinders zijn pneumatische cilinders met gestandaardiseerde afmetingen en bevestigingsinterfaces. Wat deze afmetingen betreft, zijn normcilinders identiek aan een norm. Er bestaan normen voor zuigerstangcilinders in ronde uitvoering (ISO 6432), in compacte uitvoering (ISO 21287) en voor grote cilinders (ISO 15552).

Servopneumatiek

Festo servopneumatiek

Servopneumatiek staat voor geregelde pneumatische positioneringstechniek. Het systeem bestaat altijd uit een cilinder met meetlineaal, een proportioneel ventiel en een positioneringscontroller. Met servopneumatiek systeem kan een pneumatische cilinder naar een bepaalde doelpositie bewegen onder positieregeling of een bepaalde doelkracht genereren onder krachtregeling.

Door de comprimeerbare aandrijfmedium lucht is servopneumatiek de "zachte" positioneringstechniek. De systemen zijn aantrekkelijk geprijsd, vooral wanneer massa's > 10 kg worden verplaatst.

Elektrische aandrijvingen

Festo elektrische aandrijvingen

 

  • Elektrische assen
  • Elektrocilinders en sledes
  • Elektrische zwenkaandrijvingen
  • Elektrische stoppers
  • Elektrische handlingmodules
  • Elektrische grijpers

 

Ventielen en ventieleilanden

Festo ventieleilanden

Een 3/2 of een 5/2 ventiel? Luchtbediend of elektrisch bediend? In het brede assortiment van Festo ventielen vind je altijd het ideale ventiel voor jouw toepassing. Zoek je een basis magneetventiel? Dan is de VUVS of VUVG serie voor jouw de juiste keuze. Hoge doorlaat, compacte behuizing, betrouwbaarheid en eenvoudige installatie maken dat je deze ventiel universeel kunt inzetten. Lees hier meer over de VUVS en VUVG ventielen.
Door het samenvoegen van ventielen op een basisplaat creëer je een ventieleiland met een gezamenlijke luchttoevoer. Je bespaart daardoor kosten op de benodigde slangen en het maakt installeren eenvoudiger.
Heb je liever uitgebreide functionaliteiten? Geen probleem! Ventieleilanden gecombineerd met het elektrische CPX platform geven je alle mogelijkheden om jouw machine te besturen. CPX werkt met alle gangbare veldbus en Ethernet systemen.

 

Aansluitmateriaal

 

 

Dankzij het zeer ruime aanbod van koppelingen en slangen vind je altijd het juiste product voor elke toepassing. Ook voor de foodsector en voor gebruik in lasomgevingen! Erg handig is de mogelijkheid om slangen te bestellen in lange lengtes op haspels. Hierdoor blijven er minder reststukken over. Elke IP Duursma vestiging heeft een ruime basisvoorraad van aansluitmaterialen liggen.
De QS koppeling is de standaard insteekkoppeling van Festo. Om snel de juiste koppeling te kiezen hebben we een handige poster gemaakt. Download deze hieronder of vraag een poster aan bij je IP Duursma vestiging.

IP Duursma poster Festo QS-insteekkoppelingen

 

Luchtverzorging

 

 

Schone perslucht is belangrijk voor een langere levensduur van machines. Ook een te hoge werkdruk kan voor een versnelde slijtage zorgen. De MS serie luchtverzorging geeft je alle mogelijkheden voor schone lucht en de juiste werkdruk. De MS serie is modulair op te bouwen, afgestemd op jouw behoeften. Van een eenvoudig reduceerventiel tot een verzorgingseenheid voorzien van een veiligheidsverhogende slow-start- en ontluchtingsventiel.

Festo MS-serie luchtverzorging

 

Didactic opleidingen

 

 

Festo didactic

Techniek vernieuwd zich voortdurend. Stilstand betekend achterstand in de markt, ook voor uw bedrijf. Hoe beter uw mensen zijn opgeleid voor hun werkzaamheden, hoe beter het rendement van uw bedrijf. Goed opgeleide mensen maken minder fouten, lossen problemen sneller op en doen hun werk met meer zelfvertrouwen en plezier. IP Duursma levert samen met Festo Didactic een totaal cursuspakket. Niet alleen pneumatiek, maar ook hydrauliek, servotechniek, besturingstechniek en PLC-techniek. De cursussen bestaan voor 50% uit theorielessen en voor 50% uit praktijk. Hierdoor is de nieuwe kennis direct in uw bedrijf toe te passen.

 

Energy Saving Services

 

 

Festo Energy Saving

Kijken waar de verspilling zit is één ding, het verhelpen en voorkómen van energie- en productiviteitsverliezen is een tweede. juist in die totaalaanpak zit de kracht van IP IndustriePartner Energy Saving Services. Als experts op het gebied van productieautomatisering bieden wij je een eenvoudig vijfstappenplan aan om jouw productie te optimaliseren. Wij helpen niet alleen bij het opsporen en elimineren van persluchtlekkages, wij bieden je ook een groot aantal opties om jouw energiebesparing duurzaam te maken, het rendement van jouw machines te verhogen en jouw onderhoudsintervallen te verlengen. De specialisten van IP industriePartner wijzen je de weg naar een optimale benutting van jouw persluchtinstallatie en machines. Hierdoor dalen niet alleen jouw energiekosten, maar gaat de productiviteit en machinebeschikbaarheid tegelijkertijd omhoog!

Lees meer over Energy Saving Services

 

 


Festo producten bestellen?

 


Bestel jouw Festo producten bij een IP Duursma vestiging in de buurt. Of bekijk het assortiment online en bestel ze direct in onze webshop.

DIRECT BESTELLEN

Of bekijk het assortiment

 

 

Blog

 

 

Wil je meer weten over pneumatiek? Lees dan onze blogs.

LEES DE BLOGS