IP Energy Saving Services (persluchtlekkage)

 

 

Kijken waar de verspilling zit is één ding, het verhelpen en voorkómen van energie- en productiviteitsverliezen is een tweede. Juist in die totaalaanpak zit de kracht van IP IndustriePartner Energy Saving Services. Als experts op het gebied van productieautomatisering bieden wij je een eenvoudig vijfstappenplan aan om jouw productie te optimaliseren.

Wij helpen je niet alleen bij het opsporen en elimineren van persluchtlekkages, wij bieden je ook een groot aantal opties om uw energiebesparing duurzaam te maken, het rendement van jouw machines te verhogen en onderhoudsintervallen te verlengen.

De specialisten van IP industriePartner wijzen je de weg naar een optimale benutting van jouw persluchtinstallatie en machines, zodat niet alleen de energiekosten dalen, maar de productiviteit en machinebeschikbaarheid tegelijkertijd omhoog gaan!

 

Wat kost een lek?

 

 

Door lekkage, inefficiënte installaties en andere tekortkomingen verdwijnen er jaarlijks vaak vele duizenden euro’s in de lucht. In de grafiek is het verband tussen lekkage en energiekosten goed zichtbaar. 

Voorbeeld: Bij een gatdiameter van 2 mm gaat er 255 liter lucht per minuut verloren en daarmee € 2.662,- per jaar. (bij 7 bar – 8700 uur per jaar – € 0,02 per m³)

 

De 5 stappen naar een duurzame besparing

 

 

IP industriePartner Energy Saving Services maakt het je wel heel gemakkelijk om zuiniger en efficiënter te produceren. in vijf stappen haal je het maximum uit jouw installatie, stroomlijn je volledig jouw productie- en onderhoudsprocessen en bespaar je tot wel 65% op energieverbruik. Zet daarom nu samen met ons de eerste stap op weg naar een zuinigere en schonere productie én een hoger rendement.

 

Beslis eerder, bespaar langer

 

 

Energy Saving is de snelste manier om kosten te besparen: iedere dag dat jouw installatie te veel perslucht verbruikt gaat jouw besparing onherroepelijk verloren. Hoe eerder je kiest voor een meting en analyse van jouw persluchtverbruik, des te sneller je profiteert van een voordeliger en zekerder werkend machinepark!

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om jouw eigen installatie en perslucht onder de loep te nemen. Maar dit kun je ook door IP industriePartner laten doen. Daarmee maak je gebruik van de unieke voordelen die deze formule biedt:

Kort en overzichtelijk

Een kort en overzichtelijk project: direct duidelijkheid door gestandaardiseerde werkwijze en gericht zoeken naar besparingsmogelijkheden.

Duidelijkheid

Tegenover ieder onderzoek staat een duidelijke afspraak over kosten, en bij elk onderzoek krijg je een overzicht van noodzakelijke en wenselijke verbeteringen, de daarmee gemoeide kosten en de terugverdientijd.

Ervaren team

Ons ervaren team is uitgerust met geavanceerde apparatuur en de juiste expertise om jouw hele persluchtinstallatie te analyseren en de resultaten te vertalen in duidelijke mogelijkheden om te besparen.

Daarmee hoeft energy saving geen extra belasting voor jouw eigen onderhoudspersoneel te zijn! in plaats daarvan neemt IP IndustriePartner je een hoop werk uit handen en zorgt voor snelle en duidelijke resultaten. Neem nu dus contact op met IP Duursma Energy Saving voor een vrijblijvende intake. 

 

Contact

 

 

Email: IP Duursma Energy Saving

Kijk voor de contactgegevens van de andere IP-leden op de website van IP IndustriePartner.

Blog

 

 

Wil jij handige tips lezen over hoe jij perslucht in pneumatische systemen kunt besparen? Lees dan onze blogs:

Tips om perslucht te besparen met pneumatische cilinders

12 energiebespaartips voor pneumatische en elektrische aandrijfsystemenDownload

 

 

Brochure IP Energy Saving