Parker Legris

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

IP Industrie Catalogus


Lees meer over IndustriePartner

Parker Legris online catalogus

logo-parker-legris

 

parker-legris-catalogus

Opbouw artikelcode LF3000

Opbouw artikelcode Legris LF3000 serie

Opbouw artikelcode slangen

Opbouw artikelcode Parker Legris slangen

Parker Legris

Marktleider in pneumatische koppelingen en slangen

Legris maakt sinds 2008 deel uit van Parker Hannifin onder de naam Parker Legris. Parker Legris ontwikkelt, produceert en verkoopt een uiteenlopende reeks pneumatische componenten die toegepast worden in tal van industrieën.

 

LF3000 Insteekkoppelingen

Eenvoudig en tijdsbesparend insteekkoppelingen (push-in fittingen) monteren en demonteren? Dan is de LF3000 serie van Parker Legris het antwoord. Dankzij het alom bewezen klemprincipe monteert en demonteert u ze moeiteloos. Deze koppelingen zijn in 1969 door Legris op de markt gebracht en momenteel zijn ze wereldwijd in gebruik. U vindt ze in uiteenlopende industriële toepassingen, zoals assemblagelijnen, verpakkingsmachines, fabrieksautomatisering etc. 

De koppelingen hebben metrische, NPT, BSPP en BSPT draadaansluitingen en zijn geschikt voor slangmaten van 3 tot 16 mm.

Naast perslucht zijn de koppelingen ook geschikt voor verschillende soorten vloeistoffen zoals water en snijolie.

Legris LF3000 koppelingen


Liquifit

Het Liquifit programma van Parker Legris is een reeks lekvrije insteekkoppelingen, slangen en toebehoren voor talrijke applicaties in de water- en drankindustrie. Het koppelinghuis en de draadaansluiting zijn gemaakt van een unieke, hoge kwaliteit biologische polyamide, geproduceerd uit plantaardige oliën en zaden. Dit zorgt ervoor dat de CO2 uitstoot van Liquifit fittingen gemiddeld 5 keer lager is dan bij standaard producten die op de markt verkrijgbaar zijn.

De gepatenteerde afdichting- en klemtechnologie zorgen ervoor dat het zogenoemde ‘pompeffect’ niet optreedt. Dit betekent een optimale prestatie van uw systeem dankzij de goede geleiding van de slang bij zowel statische als dynamische applicaties. De Liquifit range is geschikt voor permanent gebruik in diverse water en drank applicaties. Het programma is goedgekeurd door de FDA en is NSF51, NSF61C-Hot en NSF58 gecertificeerd.

De fittingen kunnen zich meten met de strengste eisen in de markt dankzij een zeer hoge chemische bestendigheid en een maximale temperatuur voor de doorstromende vloeistof van 95C. Drukken tot 16 bar zijn toegestaan, afhankelijk van de slangdiameter en temperatuur. Slangmaten van 4 tot 12 mm gecombineerd met draadaansluitingen van 1/8” t/m 1/2” maken dit programma tot een kompleet pakket.

Legris Liquifit


Pneumatische functiekoppelingen

Pneumatische functiekoppelingen controleren de persluchtstromen. Legris heeft een breed programma voor vele toepassingen. Uiteraard volgens de bewezen technologie en optimale kwaliteit.

  • Snelheidsregelventielen
  • Reduceerventielen
  • Terugslagventielen
  • Pneumatisch gestuurde terugslagventielen
  • Pneumatische soft-start ventielen
  • Snelontluchters
  • Sensorkoppelingen 

Legris functiekoppelingen 

 

Slangen

Het slangenprogramma van Parker Legris is zeer compleet. Slangen van uiteenlopende materialen zorgen ervoor dat u bij Parker Legris altijd de juiste slang voor uw toepassing vindt. De reeks bestaat onder meer uit slangen van polyamide, polyurethaan, polyethyleen, pvc en teflon. 

parker-legris-slangen