Nieuws

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

IP Duursma en IP Zanten gaan samen verder

24 March 2022

Geachte relatie,

Graag brengen wij u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze organisatie: IP Zanten en IP Duursma gaan verder als één organisatie, formeel per 1 januari 2022. Beide bedrijven zijn sinds 2014 onderdeel van de coöperatie Industriepartner en werken sindsdien al nauw samen. Het assortiment, de werkwijze en de regio’s van beide ondernemingen sluiten naadloos op elkaar aan. Beide familiebedrijven hebben een lange historie en lijken qua cultuur en organisatie erg op elkaar.

Door het samengaan van beide ondernemingen wordt de werk- en denkwijze verder verstevigd: overdracht van kennis, het kunnen leveren van een breed MRO-pakket. Ook het aanbieden van lokale voorraad en het dicht bij de markt staan krijgen een extra impuls. Het samengaan moet dan ook in het licht van het bundelen van krachten worden gezien, waardoor op termijn synergievoordelen gerealiseerd kunnen worden.

André Looijen, al sinds 2001 algemeen directeur van IP Duursma, gaat leidinggeven aan de nieuwe combinatie. Eric Steenbakkers, algemeen directeur van IP Zanten, trekt zich vanwege gezondheidsredenen terug. Het management wordt samengevoegd. Beide ondernemingen behouden hun eigen naam en entiteit, uw contactpersonen bij beide bedrijven blijven ongewijzigd.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende op de hoogte te hebben gesteld. Heeft u nog vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met uw contactpersoon of met één van ondergetekenden.

Met vriendelijke groet,


Namens IP Zanten,
Eric Steenbakkers

Namens IP Duursma,
André Looijen


> Lees meer

Festo's smoorventiel VFOE met terugslagklep

21 February 2022

Wil jij de snelheid van jouw pneumatische cilinders gemakkelijik handmatig kunnen regelen? Dat kan met Festo's smoorventiel VFOE. Hij is compact en kostenefficiënt, met meer opties dan de traditionele smoorventielen.


> Lees meer

Welk Festo ventiel voor welke toepassing?

10 November 2021


Compact of robuust?

De VUVS en VUVG series zijn de standaard elektrische bediende ventielen in het assortiment van Festo. Beide series zijn in alle ventielfuncties als los ventiel leverbaar. Uiteraard kunt u kiezen uit meerdere spoelspanningen. Daarnaast kunt u ook een compleet voorgemonteerd ventieleiland bestellen. Opgebouwd uit VUVS of VUVG ventielen.


> Lees meer

Het IP Partner Nieuws magazine #5 is uit!

10 November 2021

Het IP Partner Nieuws magazine #5 is uit! Ook deze keer staat hij weer boordevol interessante artikelen.

Lees het verhaal van Solar Team Twente, leer meer over effectief smeerbeheer en krijg informatie over het gemak van de Emma passervice op locatie. Heeft u hem al gelezen?


> Lees meer

Mitutoyo maandactie | keramische eindmatenset

1 October 2021

In de maand oktober heeft Mitutoyo een 112-delig keramisch eindmatenset in promotie. Een heel uitgebreid set van keramisch materiaal. Keramische eindmaten zijn volstrekt ongevoelig voor invloeden van buitenaf en zijn zeer vormvast. Geleverd met JCSS certificaat, dit is vergelijkbaar met het Nederlandse RvA kalibratie rapport.


> Lees meer