Nieuws

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

6 oktober webinar Festo Servo Drives

16 September 2022

Leer hoe innovatie in connectiviteit de integratie van servoaandrijvingen sneller en gemakkelijker maakt

 

Staat u voor de uitdaging om servoaandrijvingen te integreren in uw installatie of in uw machineontwerp? Dit hoeft niet riskant, ingewikkeld of tijdrovend te zijn, integendeel. Er is nu een nieuwe manier om hiermee sneller en gemakkelijker aan de slag te gaan.


> Lees meer

Nieuw! MS-Basic luchtverzorging van Festo

7 July 2022

De MS-Basic, in een polymeer behuizing, biedt je aantrekkelijk geprijsde basiscomponenten gericht op de belangrijkste technische functies van persluchtbereiding. Denk hierbij aan drukregeling, filterregeling en handmatige of zelfs elektrische inschakeling. Een ander groot voordeel is dat je de MS-Basic volledig kunt uitwisselen met de bekende MS-serie. Zo maak je de best mogelijke mix van voordelige basisfuncties van de MS-Basic en alle high-end functies van de MS-serie. Slim toch?

 


> Lees meer

Bekijk de nieuwe Dormer Pramet catalogus voor de MRO markt!

30 June 2022

Bij MRO-toepassingen is het beperken van machine-uitval van het grootste belang. Snel het juiste gereedschap vinden helpt hierbij. Daarom heeft Dormer Pramet een handige MRO-catalogus uitgebracht. Hierin vind je gereedschappen voor boren, draadsnijden, frezen, ruimen, verzinken en afbramen.


> Lees meer

IP PartnerNieuws magazine #6

12 May 2022

IP PartnerNieuws is het relatiemagazine van IP IndustriePartner. Ook in deze nieuw editie vindt u weer een interessante mix van artikelen over onze producten, diensten, klanten en IP-leden. Zo leest u onder andere over het 125-jarige bestaan van IP Duursma en een artikel over Festo servopneumatiek bij Zuidberg Techniek in Ens.

 

 


> Lees meer

IP Duursma en IP Zanten gaan samen verder

24 March 2022

Geachte relatie,

Graag brengen wij u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze organisatie: IP Zanten en IP Duursma gaan verder als één organisatie, formeel per 1 januari 2022. Beide bedrijven zijn sinds 2014 onderdeel van de coöperatie Industriepartner en werken sindsdien al nauw samen. Het assortiment, de werkwijze en de regio’s van beide ondernemingen sluiten naadloos op elkaar aan. Beide familiebedrijven hebben een lange historie en lijken qua cultuur en organisatie erg op elkaar.

Door het samengaan van beide ondernemingen wordt de werk- en denkwijze verder verstevigd: overdracht van kennis, het kunnen leveren van een breed MRO-pakket. Ook het aanbieden van lokale voorraad en het dicht bij de markt staan krijgen een extra impuls. Het samengaan moet dan ook in het licht van het bundelen van krachten worden gezien, waardoor op termijn synergievoordelen gerealiseerd kunnen worden.

André Looijen, al sinds 2001 algemeen directeur van IP Duursma, gaat leidinggeven aan de nieuwe combinatie. Eric Steenbakkers, algemeen directeur van IP Zanten, trekt zich vanwege gezondheidsredenen terug. Het management wordt samengevoegd. Beide ondernemingen behouden hun eigen naam en entiteit, uw contactpersonen bij beide bedrijven blijven ongewijzigd.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende op de hoogte te hebben gesteld. Heeft u nog vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met uw contactpersoon of met één van ondergetekenden.

Met vriendelijke groet,


Namens IP Zanten,
Eric Steenbakkers

Namens IP Duursma,
André Looijen


> Lees meer