OVEL-vacuumgenerator

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

IP Industrie Catalogus


Lees meer over IndustriePartner

Downloads

Brochure OVEL vacuumgenerator:

download de OVEL brochure voor meer informatie over de vacuumgenerator

Webinar

In deze - opgenomen - webinar doorlopen we de stappen die nodig zijn voor het selecteren van de juiste componten voor een vacuümsysteem. Tevens ziet u innovaties op gebied van vacuüm technologie zoals de OVEL vacuümgenerator.

Bekijk de webinar

Festo OVEL vacuümgenerator: het beste van twee werelden

De nieuwe compacte vacuüm generator OVEL is ontwikkeld voor het efficiënt en decentraal opwekken van vacuüm. Door de modulaire opbouw is hij nauwkeurig af te stemmen op de specifieke applicatie. Bovendien beschikt de lichtgewicht generator over een analoge druksensor waarvan de waarden met behulp van een SCDN signaalomzetter zichtbaar zijn te maken. Tevens zijn de analoge signalen via IO-Link, gedigitaliseerd, naar een bovenliggende besturing door te sturen.

Festo ontwikkelde al eerder een eenvoudige, lowcost vacuümgenerator (VN) zonder veel extra functionaliteit én een zeer geavanceerd exemplaar (OVEM) waar de perslucht via een regelkring automatisch wordt in- en uitgeschakeld. Met de OVEL introduceert Festo nu een innovatie waarbij de gebruiker profiteert van de eenvoud en lage kosten van de VN terwijl het tóch mogelijk is om via IO-Link te communiceren en het vacuümniveau via een display (SCDN) uit te lezen.

Kenmerkend voor de OVEL vacuüm generatoren zijn verder de twee 2/2 ventielen waarmee de gebruiker het vacuüm respectievelijk kan in- en uitschakelen en een afblaaspuls geven. Dit type ventiel maakt het bovendien mogelijk een vacuüm te creëren, vast te houden en vervolgens de generator af te schakelen.

 

 

IO-Link

Het communicatieprotocol IO-Link wint nog steeds aan populariteit. Festo weet dit al lang en voert veel van haar innovaties uit met de mogelijkheid om via IO-Link te communiceren. De vacuüm generator OVEL kan hierdoor onder andere de gegevens uitlezen van maximaal twee analoge sensoren. Bijvoorbeeld een vacuümsensor (druksensor) en een sensor die de status van de generator aangeeft (aan of uit). De data zijn vervolgens door te sturen naar een bovenliggende besturing of PLC en daar te gebruiken voor aansturing van de generator.

Via IO-Link is de vacuüm generator verder eenvoudig te parametreren en in bedrijf te stellen. Door de seriële dataoverdracht kan de OVEL bovendien gegevens versturen die onder meer het onderhoud en storingsanalyse vereenvoudigen.

kenmerken Festo OVEL vacuumgenerator

 

 

Toepassingen

De OVEL vacuümgenerator is bij uitstek geschikt voor het assembleren en testen van kleinere componenten. Het lage gewicht en de compacte afmetingen van de vacuüm generator ondersteunen daarbij extreem korte cyclustijden tijdens onder andere inspectie- en pick&place processen.

 

 

Technische specificaties

 Nozzles  Aantal: 3  Afmetingen (mm): 0,45 - 0,7 - 1,0
 Ejectoren  Aantal: 2
  • Hoog vacuüm
  • Snelle afzuiging
 Schakelfunctie, neutrale positie  NO  
 Elektrische uitgang vacuümsensor
  • -1 ... 1 bar
  • 0 ... -1 bar
 

 

 

OVEL vacuümgenerator bestellen?

Bestel de OVEL vacuümgenerator via uw Duursma vestiging of via onze webshop (webshopaccount is nodig).

 

bestelknop


Wel klant bij Duursma maar nog geen webshopaccount? Vraag hem hier aan!