Hoe werkt de afdichting van SKF Food Line - Blue Range lager?

Hoe werkt de afdichting van SKF Food Line - Blue Range lager?

 

 

 

Blue_range_fig_1De SKF Food Line kogellager units - Blue Range - zijn speciaal ontwikkeld om verontreinigingen te verwijderen en de verspreiding van bacteriën te verminderen. De units zijn onderhoudsvrij en zijn bestendig tegen veelvuldig reinigen. Een van de ‘geheimen’ van de unit is de gepatenteerde afdichting van het lager.

 

Dit unieke systeem voorkomt het binnendringen van water en reinigingsmiddelen. Nieuwsgierig geworden naar de werking van deze afdichting? Mooi, want dat gaan wij voor je uitleggen en laten zien.

 

Blue_range_fig_2Wanneer het lager wordt schoongespoten, voorkomt de bovenste lip dat het grootste deel van het reinigingsmiddel het lager binnendringt. Een klein deel zal echter toch zijn weg naar binnen weten te vinden.

 

Blue_range_fig_3Maar dit is gelukkig geen probleem! Dankzij de lage oppervlaktespanning, die door het reinigingsmiddel wordt gecreëerd, wordt het binnengedrongen vloeistof door de zwaartekracht door het gootje geleid zodat dit het lager aan de onderzijde zal verlaten. 

 

Blue_range_afdichting_fig_4Dit verkleint het risico dat er water of reinigingsmiddel in de buurt komt van de afdichtingslip waardoor het smeermiddel beschermd blijft en bijdraagt aan een langere levensduur van het lager.

 

 

Of bekijk de animatie voor de uitleg: 

Meer weten?

 

 

Wil je meer informatie over de Food Line - Blue Range lagerunits en en hoe deze in te zetten zijn bij voedselveiligheid? Download de brochures:

Blue_Line_Kogellagers_SKF

 


Lees meer blogs over:

Reacties

Reageer ook