Festo compact cilinders

 

 

bespaar energie en verhoog je productiviteit


Omdat pneumatiek een hoge krachtdichtheid heeft worden pneumatische componenten zoals cilinders vaak gebruikt in machinelijnen. Kleinere componenten worden steeds populairder vanwege gebruiksgemak, energiebesparing én productiviteitsgroei.

Perfecte combi met robotica

Verschillende functies

DSNU-S en DSNU

 

Ideaal voor kleine ruimtes!

Normcilinder DSNU of de kleinere en nog slankere DSNU-S? De ronde cilinder DSNU is altijd de juiste keuze wanneer het gaat om goede prestaties en compacte afmetingen. De universele varianten maken de cilinders ideaal voor toepassingen waar een lage wrijving, chemische bestendigheid of corrosievastheid vereist zijn.

Geschikt voor algemeen gebruik:

ISO-cilinder DSNU Voor alle toepassingen uitgerust: bijvoorbeeld met het zwenklager op de eindkap. Perfect voor alle bijbehorende toepassingen. En door het grote aantal varianten die het modulaire systeem mogelijk maakt, geschikt voor algemeen gebruik.

Wanneer de ruimte beperkt is:

De DSNU-S, de tegenhanger van de standaard ISO-cilinder, is nog slanker en korter en hiermee geschikt voor nóg kleinere ruimtes.

Download de brochure voor meer informatie

 

ADN-S

 

Meer ruimte voor andere zaken!

Kleinere systemen – en toch hogere prestaties. Dit technische kunststukje is mogelijk met de compacte cilinders AEN-S en ADN-S. Door de extreem kleine afmetingen, het lichtgewicht ontwerp én de behuizing-uit-een-stuk, zijn de cilinders bij uitstek geschikt voor het uitvoeren van kleine bewegingen.

Ideaal voor micro-bewegingen

De ADN-S is bij uitstek de oplossing voor test- of simulatieopstellingen of het uitvoeren van controles. Het indrukken van knoppen of het in- en uitschakelen van apparatuur vereist bijvoorbeeld maar weinig kracht. Ideaal voor de ADN-S. Dankzij de uitstekende loopeigenschappen werken de AEN-S/ADN-S met hun lichtgewicht en compacte behuizing betrouwbaar en met een lange levensduur. Het geringe materiaalgebruik levert bovendien een bijdrage aan het duurzame karakter van de cilinders.

Download de brochure voor meer informatie

 

DFM

 

Robuust en betrouwbaar!

Betrouwbaarheid hoort bij de DFM. Deze indrukwekkende cilinder biedt de beste prijs en prestatie op het gebied van optimale geleiding, robuustheid en flexibiliteit. Tegelijkertijd is de cilinder betrouwbaar en breed inzetbaar – zelfs bij hoge belastingen.

Flexibel

Dankzij vele montage- en aansluitmogelijkheden.

Compact ontwerp

Door de combinatie van een lineaire cilinder en sterke geleiding kan de DFM hoge belastingen aan, zelfs in krappe ruimtes.

Download de brochure voor meer informatie

 

DGST

 

Motion uit één stuk!

Sterk, nauwkeurig en compact. De indrukwekkende versie van mini­ slede DGST met dubbele zuigers, maakt indruk door zijn nauw­ keurige en sterke kogellagergeleiding. Maar hij valt pas echt op door de combinatie van het juk en de slede uit één stuk. Het eind­ resultaat: de hoogst mogelijke nauwkeurigheid in iedere applicatie.

Een echt ruimtebesparend wonder!

De geïntegreerde dempers en de extreem korte lengte, maken de DGST de meest compacte slede in de markt. De DGST bespaart dan ook ruimte in de applicatie van iedere klant.

Zeer nauwkeurig

De slede en het juk van de DGST zijn uit één stuk vervaardigd. Hiermee is de hoogste graad van nauwkeurigheid en conformiteit tussen de interfaces gereali­seerd. Daarbij zijn bovendien het draagvermogen en de robuustheid in specifiek de jukinterface verhoogd.

Download de brochure voor meer informatie