Keuren van hef- en hijsmiddelen

 

 

In het dagelijks leven heb je op meerdere vlakken te maken met veiligheid. Misschien ook met veiligheid van hijs- en hefmiddelen?

 

Wetgeving

 

 

Hijs- en hefmiddelen vallen volgens de wetgeving onder de noemer gevaarlijke gereedschappen. Om nare gevolgen te voorkomen is onderhouden, inspecteren / controleren van groot belang. Ook staat in de wetgeving dat de werkgever verplicht is om deze hijs- en hefmiddelen in een veilige staat te (laten) houden.

De inspectie en keuringstermijnen zijn als volgt onder te verdelen:

  • Dagelijkse visuele inspectie door de gebruiker.
  • Jaarlijkse inspectie door een deskundige.
  • Jaarlijkse of vierjaarlijkse gehele keuring, inclusief beproeven door een erkende instantie.

 

Op locatie keuren

 

 

Je kunt je hijs- en hefmiddelen natuurlijk aanbieden bij een erkende instantie, maar IP Duursma neemt het je graag uit handen. Hoe? Door een samenwerking met REMA. De gecertificeerde keurmeesters van REMA inspecteren zowel ‘boven de haak’ (bijvoorbeeld bovenloopkranen) als ‘onder de haak’ (overige hijs- en hefmiddelen zoals bijvoorbeeld takels en platenhijsklemmen). Dit kan natuurlijk ook bij jou op locatie zodat jij jouw hijs- en hefmiddelen maar een korte periode niet kunt gebruiken. Ook geeft de keurmeester van REMA graag advies over het gebruik van hijs- en hefmiddelen. Een ander voordeel is dat vervolgens meteen een afspraak gemaakt kan worden voor de volgende verplichte inspectie of keuring. Makkelijk toch?

 

Vrijblijvende offerte

 

 

Wil je eerst een vrijblijvende aanbieding voor het keuren en inspecteren? Download de inventarislijst hieronder, vul deze zo volledig mogelijk in en stuur hem direct naar jouw IP Duursma vestiging. Binnen enkele dagen ontvang je een vrijblijvende offerte.
Ook vind je hieronder een voorbeeld van een inventarislijst en een frequentietabel waarop je kunt zien hoe vaak hijs- en hefmiddelen geïnspecteerd of gekeurd moeten worden.

 

Downloads

 

frequentietabel inspecteren en keuren

Frequentietabel inspecteren en keuren

inventarislijst hijs- en hefgereedchap

Inventarislijst hijs- en hefgereedschap