SCSN - Jóuw koppeling met IP Duursma

 

 

Om het proces van bestellen gemakkelijker te maken tussen jou en IP Duursma wil je graag een koppeling tussen jouw ERP systeem en dat van IP Duursma. Dit hoeft niet lastig te zijn óf duur. Ben jij benieuwd hoe dit kan? Lees dan snel verder.

Situatie A

 

Je hebt nog geen koppeling van jouw ERP systeem naar dat van je leverancier.


Nadelen

 • Veel tijd. Aan dit proces ben je veel tijd kwijt.
 • Foutgevoelig. Door het vele menselijke handelen is dit foutgevoelig. 
 • Verschillende systemen. Niet alle partijen gebruiken dezelfde systemen, wat data uitwisselen lastig kan maken.
 • Verschillende werkwijzen. Ook door de verschillende werkwijzen kan het lastig zijn om data uit te wisselen bij het plaatsen van een bestelling.

Situatie B


Je hebt al een koppeling van jouw ERP systeem naar dat van je leverancier.

Nadelen

 • Dure oplossing. Deze één-op-één oplossing is speciaal voor jullie op maat gemaakt. Het opzetten en onderhouden van zo'n oplossing is erg duur.
 • Deze oplossing is niet multi-inzetbaar. Niet iedereen heeft dezelfde systemen en dus is deze oplossing niet met andere leveranciers te gebruiken.
 • Aanpassingen nemen vaak tijd. Als er een aanpassing moet komen aan het systeem dan moet de bouwer van de koppeling weer bij dit proces betrokken worden. Hier gaat vaak veel tijd in zitten.

 

Dit kan natuurlijk anders én stukken beter. Maar wat heb je daar nou precies voor nodig? De oplossing is een aansluiting op SCSN.

Wat is SCSN?

 

Meer inzicht in jouw logistieke keten draagt bij aan een efficiënt process tussen leveranciers en afnemers.

Misschien heb je die term wel vaker gehoord. Maar wat is dat SCSN nou eigenlijk? SCSN staat voor Smart Connected Supplier Network. Dit is een nieuwe standaard in data uitwisseling, specifiek voor de maakindustrie, al worden er steeds meer soorten data aan toegevoegd die uitgewisseld kunnen worden.

Nou is SCSN niet alleen een standaard in data uitwisseling, maar ook een netwerk van dienstenleveranciers die met elkaar verbonden zijn. En je raadt het al; iedereen die aangesloten is bij een dienstenleverancier kan met andere partijen die aangesloten zijn bij andere dienstenleveanciers connectie maken.

Als je gebruik maakt van SCSN wordt jouw ERP pakket direct aangesloten via een dienstenleverancier aan SCSN. Je hoeft zo maar één keer kosten te betalen voor je aansluiting bij de dienstenleverancier. Er zijn er verschillende op de markt waarmee je verbinding kunt maken, en bij welke dienstenleverancier je je aansluit zal ook afhangen van de wensen die je hebt en je ERP pakket.

Wil je geen gebruik maken van een DL? Dat is natuurlijk ook mogelijk; SCSN is een open source netwerk die ook deze optie faciliteert. 

Veilige data

 

 

Ook jouw data wordt goed veiliggesteld. SCSN maakt namelijk gebruik van IDS (International Data Spaces – DIN-SPEC 27070 standaard).

Op deze manier houd jij jouw data in eigen handen en zo verlies je nooit de controle over jouw data. SCSN heeft een eigen dataspace opgezet. Deze heeft een eigen governance die naadloos aansluit op andere IDS-gebaseerde initiatieven.

Het IDS-initiatief heeft een software-architectuur ontwikkeld. Die architectuur waarborgt de gegevensvrijheid door veilige gegevensuitwisseling tussen partijen mogelijk te maken. Gecertificeerde gebruikers krijgen toegang tot het data-ecosysteem, waarin ze gebruiksbeperkingen kunnen koppelen aan hun gegevens voordat ze beschikbaar worden gesteld aan andere gebruikers. Dit wordt mogelijk gemaakt door de zogenaamde IDS Connector, die veilig en vertrouwd gegevens kan delen.

 

Jouw voordelen

 

 

Natuurlijk gaat dit voor jouw bedrijf voordelen opleveren als jij met IP Duursma verbindt via SCSN. We zetten ze hier voor je op een rijtje:

 • De verbinding is gemakkelijk gelegd; je hoeft alleen maar te verbinden met een DL, die op zijn beurt alweer aangesloten is bij SCSN.
 • Je kunt via de SCSN-verbinding niet alleen verbinding maken met IP Duursma, maar ook met andere leveranciers, óf zelfs met klanten.
 • Je hebt niet meer te maken met allerlei verschillende abonnementen of onderhoudskosten om een koppeling draaiende te houden, dus dit bespaart jou geld.
 • Jouw data is veilig; je hebt deze in eigen beheer en dit staat nergens in de Cloud.
 • Je hebt minder menselijk handelen, dus het is minder foutgevoelig en er wordt veel tijd bespaard. Zo wordt je data sneller en betrouwbaarder gedeeld.
 • Je hebt alle prijzen en andere gegevens van IP Duursma gelijk bij de hand.
 • Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij SCSN. Je kunt dus veel voordeel halen uit dit groeiende netwerk.
 • Je werkt nog steeds vanuit je eigen ERP pakket en je zit er niet meer mee dat verschillende partijen verschillende werkwijzen hanteren.
 • Zo heb je nog maar één aanspreekpunt voor jouw connectie met je leveranciers.

 

 

SCSN werkt met de volgende dienstenleveranciers:

 

Aansluiten - hoe werkt het?

 

 

Heb je een dienstenleverancier gekozen? Dan is dit het stappenplan voor jouw aansluiting met IP Duursma. (Deze kan per dienstenleverancier lichtelijk afwijken). 

 

1. Aanmelden.

Neem contact op met de gewenste dienstenleverancier en IP Duursma.

2. Kijk je stamdata na.

Samen met IP Duursma kijk je of de stamdata goed staat.

3. Laat je aansluiten.

Door jouw gekozen dienstenleverancier word je aangesloten op het platform van je dienstenleverancier.

4. Voer het SCSN IP Duursma Global Location Number in.

Voer het GLN-nummer in jouw ERP systeem. Dit is jouw digitale postadres zodat jij ons en wij jou kunnen vinden. Jouw nummer voeren we in in ons ERP-systeem.

5. Controleer en test het orderproces. 

Controleer en test met ons je orderproces en pas deze aan als het nodig is. Zo kunnen digitale bestellingen goed worden verwerkt.

6. Bestel digitaal. 

Bestel en handel vanaf dit moment je orders digitaal af met IP Duursma.

7. Bespaar veel tijd en geld. 

Nu kun je je bezighouden met zaken die er echt toe doen.