Hoe werkt de afdichting van SKF Food Line - Blue Range lager?

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

Home > Blog

Hoe werkt de afdichting van SKF Food Line - Blue Range lager?

Lagertechniek, 23 December 2019

De SKF Food Line kogellager units - Blue Range - zijn speciaal ontwikkeld om verontreinigingen te verwijderen en de verspreiding van bacteriën te verminderen. De units zijn onderhoudsvrij en zijn bestendig tegen veelvuldig reinigen.

Een van de ‘geheimen’ van de unit is de gepatenteerde afdichting van het lager. Dit unieke systeem voorkomt het binnendringen van water en reinigingsmiddelen. Nieuwsgierig geworden naar de werking van deze afdichting? Mooi, want dat gaan wij voor je uitleggen en laten zien.

 

Wanneer het lager wordt schoongespoten, voorkomt de bovenste lip dat het grootste deel van het reinigingsmiddel het lager binnendringt. Een klein deel zal echter toch zijn weg naar binnen weten te vinden.   
     
Maar dit is gelukkig geen probleem! Dankzij de lage oppervlaktespanning, die door het reinigingsmiddel wordt gecreëerd, wordt het binnengedrongen vloeistof door de zwaartekracht door het gootje geleid zodat dit het lager aan de onderzijde zal verlaten.   
     
Dit verkleint het risico dat er water of reinigingsmiddel in de buurt komt van de afdichtingslip waardoor het smeermiddel beschermd blijft en bijdraagt aan een langere levensduur van het lager.    

 

Of bekijk de animatie voor de uitleg:

 

Meer weten?

Wil je meer informatie over de Food Line - Blue Range lagerunits en en hoe deze in te zetten zijn bij voedselveiligheid? Download de brochures:

 

Proactieve voedselveiligheid

 

Leveringsoverzicht

Download de brochure over voedselveiligheid    Download het leveringsoverzicht

Hebben wij je met dit artikel geholpen?

Ja      Nee
0 Reacties