VUVS-LT

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

IP Industriecatalogus


Lees meer over IndustriePartner

Robuust VUVS-LT klepzittingventiel

Festo VUVS-LT binnenzijdeMet olie- en vuilbestendige afdichting

Stoerder dan stoer. Dát is de meest recente aanvulling op het programma VUVS magneetventielen van Festo. Het gaat hierbij specifiek om de LT-versie die in de uitvoering als klepzittingventiel bij uitstek geschikt is voor toepassing in ruwe omgevingen. Dit komt onder meer door de afdichting die het ventiel optimaal beschermt tegen vuildeeltjes, schokbelastingen en trillingen. Kies voor een los ventiel of een variant waarbij verschillende ventielen zijn samengebouwd tot een ventieleiland. Klein, medium of groot.

Ruwe omgevingen vragen om toepassing van robuuste componenten die tegen een stootje kunnen! Festo ontwikkelde daarom het VUVS-LT magneetventiel dat met ‘Unique’ eigenschappen een goede weerstand biedt tegen tril- en schokbelastingen én een vuile omgeving; onder meer ten aanzien van vuildeeltjes en olie. Het ventiel heeft korte en constante schakeltijden, vervult veiligheidswensen, en is overal betrouwbaar in te zetten, óók in het geval van slechtere persluchtkwaliteiten.

De verschillende maatregelen maken dit ventiel niet alleen geschikt voor een brede range aan toepassingen, maar dragen tevens bij aan een lange levensduur van het ventiel gecombineerd met een lage onderhoudsbehoefte.

 

Modulaire opbouw

Evenals de andere VUVS varianten, is ook dit type te combineren met verschillende accessoires waarmee het optimaal is te configureren voor een specifieke applicatie. Denk hierbij aan adapterplaten, extra drukzones (of niet) en de mogelijkheid voor railmontage bij ventieleilanden. Daarbij bestaat de keuze uit verschillende spoelspanningen voor de aansturing (zowel gelijk- als wisselspanning).

Tot slot zijn de ventielen als configuratie artikel in te zetten in een ATEX category II 3D zone, zowel als losse component of te combineren in een compleet ventieleiland. Het laatste is naar wens als volledige samenstelling online te configureren en te bestellen.

 

 Technische specificaties VUVS-LT 

 Voordeel  Korte en constante schakeltijden,vocht/vuil bestendig
 Ventielbreedtes (mm)  20, 25 en 30
 Ventielfuncties  2x 3/2, 5/2 mono- en bistabiel
 Debiet (l/min)  500 / 860 / 1440
 Drukbereik (bar)  2,5 ... 10 (-0,9 ... 10 bij externe hulpstuurlucht)
 Temperatuurbereik (°C)  -5 ... 60 (eilanduitvoering -5 ... 50)
 Beschermingsklasse  IP65/IP67
 Elektrische spoelspanning  DC: 12 en 24V, AC: 24, 48, 120 en 240 V