PCRP

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

IP Industrie Catalogus


Lees meer over IndustriePartner

Home > Festo > PCRP
Toepassingen

Olie en gas

De PCRP is ontwikkeld conform NACE MR0175/ISO 15156 voor de behui-
zing en opvangbeker. Daardoor is de PCRP toepasbaar in de olie- en gas- industrie. Door het robuuste ontwerp en weerbestendige functies geldt dit ook voor offshore toepassingen.

 

ATEX

Omdat er in het ontwerp alleen vonkvrije materialen zijn toegepast is de PCRP toepasbaar in ATEX zones. Zowel voor gassen en dampen (1 en 2), als bij stoffen (21 en 22).

 

Food

Door het gladde en clean design ontwerp is de PCRP uitermate geschikt voor toepassingen in de food industrie. Daarnaast zorgt de volledige RVS behuizing voor een goede resistentie tegen schoonmaakmiddelen en andere agressieve stoffen.

Festo luchtverzorging voor extremen, snoeihard de stoerste!

Luchtverzorgingsunit PCRP

Extreme omstandigheden vragen om stoere componenten die bestand zijn tegen hoge en lage temperaturen, corrosieve omstandigheden en UV-straling. Precies voor deze omstandigheden heeft Festo de luchtverzorgingsunit PCRP ontwikkeld. Speciaal geschikt voor buitentoepassingen biedt deze robuuste component grote volumestromen en een betrouwbare drukregeling. De verzorgingsunit is daarbij veilig te gebruiken in ATEX 1/2/21/22 zones.

Kenmerken Festo PCRP

 

De luchtverzorgingsunit PCRP integreert een filter en een drukregelaar in een roestvaststalen behuizing en binnenwerk. Dit materiaal is conform de NACE MR0175 wat betekent dat de component in hoge mate bestand is tegen corrosie; ook in omgevingen met zwavelwaterstof zoals deze voorkomen in de procesindustrie. Verder is hij bestand tegen temperaturen van -60 tot +80 °C en UV-straling. De functionele eigenschappen getuigen eveneens van hoge kwaliteit. Zo verwijdert het filter efficiënt kleine vuildeeltjes uit de perslucht terwijl de regelkarakteristiek slechts een minimale hysterese kent. De keuze bestaat uit twee drukregelbereiken: van 0,5 – 7 bar en 0,5 – 12 bar.

 

 

Slang & koppeling combinaties voor extremen

Welke koppeling of slang past het beste bij een specifieke omgeving? In dit overzicht staan alle eigenschappen van deze RVS serie op een rij.

Festo slangen en koppelingen voor extremen

 

Luchtslang PFAN

De PFAN is een transparante persluchtslang die zich onderscheidt door zijn hoge chemische resistentie en uitstekende mechanische eigenschappen. Tevens is de PFAN door de FDA gecertificeerd voor toepassingen in de levensmiddelensector.

 

Luchtslang PLN

De PLN is een polyethyleen slang welke uitstekende eigenschappen heeft voor buitentoepassingen. Bij het toepassen van een zwarte uitvoering bevat de PLN slang UV-resistente eigenschappen.

 

Koppelingen NPQR

De NPQR is dé standaard op het gebied van hoogwaardig koppelingen. Vanwege het RVS en clean design zijn deze perfect toe te passen binnen de levensmiddelensector. Daarnaast is de NPQR in vele varianten verkrijgbaar.

Festo NPQR product range

 

 

Downloads

 

Brochure PCRP luchtverzorging   Overzicht slangen en koppelingen
Download de brochure   Download de flyer

 

 

PCRP luchtverzorging bestellen?

Bestel de PCRP luchtverzorging via uw Duursma vestiging of via onze webshop (webshopaccount is nodig).

 

bestelknop


Wel klant bij Duursma maar nog geen webshopaccount? Vraag hem hier aan!