LOCTITE mythes: waar of niet waar?

LOCTITE mythes: waar of niet waar?

 

 

Op het gebied van schroefdraadborgingen van LOCTITE gaan een aantal hardnekkige mythes in het rond. Denk jij dat deze vragen kletspraat is? Bekijk de video's voor de antwoorden en wie weet had jij het al bij het juiste eind.  

 

#1 Hebben bouten meer koppel nodig om los te maken dan om aan te draaien?

Er wordt nog vaak gedacht dat voor het losdraaien van bouten meer koppel nodig is dan voor vastdraaien. Maar is dat wel zo? In deze video legt professor Rudi het verschil uit tussen losmaken en aandraaien en kom je erachter of er echt meer koppel nodig is om los te draaien.

 

#2 Zit er te weinig borgmiddel in de flacon?

Er wordt vaak gedacht dat een fles LOCTITE schroefdraadborgmiddel maar halfvol is. In deze video neemt professor Rudi een fles LOCTITE 243 van 50 ml en onderzoekt of er echt te weinig in zit.

 

#3 Het product hard niet uit in mijn hand - het werkt niet!

Een schroefdraadborgmiddel hoort toch hard te worden? Waarom blijft hij dan vloeibaar? In deze video legt professor Rudi uit waarom jouw favoriete LOCTITE® product alleen uithardt in een gesloten ruimte.

 

#4 Geborgde boutverbindingen kunnen niet uit elkaar worden gehaald

Gebruik geen LOCTITE® op je bouten! Als je dit gebruikt krijg je de onderdelen nooit meer los! Maar klopt dat eigenlijk wel? Professor Rudi vertelt jou hier meer over in deze video.

 

#5 De bout zit goed vast omdat ik het zelf heb aangedraaid!

Als ik mijn bouten stevig aandraai zitten ze goed vast! Klopt dat eigenlijk wel? Of speelt er bij het aandraaien van een bout toch meer? Professor Rudi vertelt jou hier meer over in deze video.

 

#6 LOCTITE borgmiddelen zijn duur

Is LOCTITE werkelijk duurder dan andere borgmiddelen? In deze video legt professor Rudi uit waarom LOCTITE schroefdraadborging niet alleen de goedkoopste oplossing is maar kom je ook te weten wat de andere voordelen zijn.

 

LOCTITE XPLORE

Wil je nog meer mythes zien of gewoon meer leren? Ga dan naar het online leerplatform LOCTITE®XPLORE. Daar vind je de modules over schroefdraadborging en over de basisprincipes van verlijming.

LOCTITE®XPLORE is het online leerplatform van LOCTITE, ontwikkeld voor professionals in productie, onderhoud en autoreparatie. Het helpt je om onderbouwde beslissingen te nemen binnen jouw vakgebied.

De inhoud is gebaseerd op kennis opgebouwd over meer dan 65 jaar praktijkervaring. Bovendien is het 100% gratis, snel en gecertificeerd. Het enige wat je moet doen is een onderwerp kiezen en start direct met het verbeteren van jouw vaardigheden - 15 minuten per keer. Zo gemakkelijk kan het zijn!

 

Meld je direct aan