Welke aluminium trap kies ik voor mijn klus?

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

Home > Blog

Welke aluminium trap kies ik voor mijn klus?

Werkplaatsinrichting, 2 April 2020

Geschreven door Altrex, leverancier van IP Duursma


In enkele stappen naar jouw ideale trap van Altrex


Bij het kiezen van een aluminium trap zijn er verschillende variabelen waar je goed op moet letten. Wanneer je een trap nodig hebt, betekent dit veelal dat je op hoogte moet werken. Dat wil je natuurlijk wel zo veilig mogelijk doen. De aluminium trappen van Altrex zijn niet voor niets het meest verkocht van Nederland. De Double Decker (afb. 1) is populair voor huishoudelijk gebruikt en in de industrie wordt de dubbele trap van de Taurus-serie (afb. 2) veelvoudig gebruikt. Weet je nog niet helemaal zeker welke het beste bij jouw past? Volg dan alle stappen die hieronder staan beschreven en je komt uit bij het juiste artikel.

Altrex Double Decker huishoudtrap   Altrex Taurus trap
(afb. 1)   (afb. 2)
>> bekijk de Double Decker in onze webshop*   >> bekijk de Taurus in onze webshop*
     
* webshopaccount is nodig

 

 

Hoe hoog kan ik werken met een trap?

Je wilt een klus op hoogte uitvoeren, maar je komt net wat lengte te kort. Met een trap kom je overal net even wat gemakkelijker bij. Maar, voordat je aan een klus begint, is het wel van belang dat je weet hoe hoog je moet reiken.

Door een trap te kopen met 3 treden kom je zeker al op 2,5 meter hoogte. Is dit nog niet hoog genoeg, dan zou je voor een 5-treeds kunnen gaan. Hiermee kom je over het algemeen al op 3 meter hoogte. Nóg hoger kun je komen met 10 treden. Dit aantal treden komt met name voor in de professionele sector. Hiermee kom je bijna tot 4,5 meter hoogte! Onze huis-, tuin- en keukentrappen zijn verkrijgbaar van 2 tot maximaal 8 treden. De professionele varianten gaan tot 12 treden.

 

Maar welke moet ik dan kiezen?

Bepaal van te voren waar je de trap voor gaat gebruiken. Dat is misschien wel één van de belangrijkste punten. Voor lichtere werkzaamheden, bijvoorbeeld het lappen van ramen op de onderste etage, volstaat een huishoudtrap. Moet je op een groter oppervlak werken, dan is het beter om een magazijntrap of bordestrap met wielen te kiezen. Voor intensief (dagelijks of langdurig) gebruik biedt een professionele trap uitkomst.

Let ook op de voorgestelde wetgevingen. Een trap moet in Nederland in ieder geval voldoen aan de Warenwet. Deze wet biedt een hoger veiligheidsniveau dan de Europese EN131. Gebruik je een trap voor professioneel gebruik, dan dient het ook aan de NEN2484 te voldoen.

 

Welke soort past dan het beste bij mij?

De trappen van Altrex zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je huishoudtrappen, keukentrappen, industrietrappen, bordestrappen, platformtrappen en professionele trappen. Naast aluminium trappen hebben we ook nog houten zoldertrappen.

Moet je je voor jouw werk vaak verplaatsen, dan is het aan te raden om een dubbele trap te kopen. Het voordeel hiervan is dat ze aan beide kanten betreden kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is de Falco dubbel oploopbaar met steunbeugel (afb. 3) voor extra veiligheid. Doordat hierop een metalen spreidbeveiliging is bevestigd, weet je zeker dat de trap niet ongewild inklapt.

Werk je langdurig op dezelfde plaats, dan voldoet een enkel oploopbare trap aan al je wensen. Deze beschikt over een gebruiksvriendelijk scharniersysteem op het brede bordes. Hoef je de trap maar even te gebruiken, dan zou je voor een aluminium huishoudtrap kunnen gaan.

Altrex Faclo trap
(afb. 3)
>> bekijk de Falco in onze webshop*
 
* webshopaccount is nodig

 

Welke soorten afwerkingen zijn er?

Bij Altrex heb je de keuze uit blank of gecoat aluminium. Door het coaten van de profielen, krijg je een mooie matte of glanzen uitstraling op het aluminium. Daarnaast voelt het minder koud aan. Vooral in de winter wordt dit door onze klanten als zeer prettig ervaren. Een voorbeeld van gecoate profielen zie je bij de Eifel enkel oploopbaar.

 

Meer handige tips?

Wil je meer handige tips lezen over trappen en ladders? Op de website van Altrex vind je nog meer tips & tricks. Handigheden waarmee je nog meer uit jouw Altrex haalt.

>> lees de tips & tricks van Altrex

 

 

Hebben wij je met dit artikel geholpen?

Ja      Nee
0 Reacties