Wat zijn X-life lagers?

Wat zijn X-life lagers?

 

 

Je hebt het misschien vast wel eens een keer voorbij zien komen, X-life lagers van INA en FAG. Maar wat is X-life nou precies en hoe herken je een X-life lager?

X-life is het kwaliteitslabel van INA en FAG voor lagers met een bijzonder hoog draagvermogen. Dankzij hogere dynamische draaggetallen onderscheiden X-life lagers zich door een langere levensduur. De hogere belastbaarheid komt door het gebruik van de modernste fabricagetechnieken en door de verbeterde inwendige constructie. Dit leidt tot betere en gelijkmatigere oppervlakken en contactvlakken en daarmee tot een geoptimaliseerde lastverdeling van het lager.

 

Voordelen X-life

X-life biedt meer constructiemogelijkheden:

  • Bij gelijkblijvende belasting en ongewijzigde inbouwruimte stijgt de levensduur van X-life-lagers. Onderhoudsintervallen kunnen verlengd worden.
  • Omgekeerd kunnen X-life-lagers in dezelfde inbouwruimte en bij gelijke levensduur hoger belast worden.
  • Blijven de levensduur en de belasting gelijk, dan maken X-life-lagers dankzij hun betere prestaties het downsizen van de lagering mogelijk.

Hierdoor levert het X-life lager een aanzienlijke bijdrage aan de verbetering van het totaalrendement van de lagering.

 

Herkenning

X-life lagers herken je heel eenvoudig door de toevoeging ‘XL’ aan de codering van een lager. Niet alle lagers zijn al leverbaar als X-life, de komende jaren worden de huidige lagerseries gefaseerd vervangen door X-life lagers.

 

Wil je meer weten over X-life? Download dan de (Engelstalige) brochure:

Duursma brochure X-life lagers


Lees meer blogs over:

Reacties

Reageer ook