SDBT-MSX, de eerste zelfinstellende cilindersensor

SDBT-MSX, de eerste zelfinstellende cilindersensor

 

 

Heb jij de de eerste zelfinstellende SDBT-MSX cilindersensor van Festo al gezien? Huh, zelfinstellend? Nou, bij de ’normale’ cilindersensoren moet je het schakelpunt van de sensor opzoeken. Dit doe je door de sensor in de groef van de cilinder te verschuiven. In krappe ruimtes kan je dit veel tijd en gedoe kosten.

Met de SDBT-MSX sensor heb je hier geen last meer van. Je monteert de sensor eenvoudig in de buurt van de eindstand van de cilinder. Dankzij het detectiebereik van 20 mm vindt de sensor automatisch de eindpositie van de cilinder. Om het schakelpunt in te stellen sluit je de sensor aan op de besturing en daarna laat je de cilinder 4 keer heen en weer bewegen. Dat is alles.

 

 

Als alternatief kun je het schakelpunt van de SDBT-MSX ook handmatig inlezen. Dit is vooral handig bij cilinders waarvan de slag korter is dan het detectiebereik van de sensor. Bijkomend voordeel is de ruimtebesparing bij de installatie. De sensor steekt niet meer buiten de cilinder uit.
Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om een schakelvenster van 2 tot 15 mm in te stellen.

 

Downloads

 

Flyer SDBT zelfinstellende cilindersensoren

 

flyer Festo SDBT zelfinstellende cilindersensoren

 

Verschillen tussen de SDBT-MSX en de SMT cilindersensor

 

verschillen tussen SMT en SDBT cilindersensoren

 

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van deze cilindersensoren of wil je weten of dit voor jouw toepassing handig kan zijn? Neem dan snel contact op met jouw IP Duursma vestiging. Wij komen graag voor een demo bij je langs!

Ja, ik wil een demo