Nieuw! MS-Basic luchtverzorging van Festo

Nieuw! MS-Basic luchtverzorging van Festo

 

 

De MS-Basic, in een polymeer behuizing, biedt je aantrekkelijk geprijsde basiscomponenten gericht op de belangrijkste technische functies van persluchtbereiding. Denk hierbij aan drukregeling, filterregeling en handmatige of zelfs elektrische inschakeling. Een ander groot voordeel is dat je de MS-Basic volledig kunt uitwisselen met de bekende MS-serie. Zo maak je de best mogelijke mix van voordelige basisfuncties van de MS-Basic en alle high-end functies van de MS-serie. Slim toch?

 

Krachtig en lichtgewicht

De regelaars en filterregelaars van de MS-Basic hebben een zeer hoge flow tot 5800 l/min. De polymeermaterialen zorgen voor een gewichtsvermindering tot 30% in vergelijking met de MS-serie in metaal.

 

Ruimtebesparend en betrouwbaar

De filter in de filterregelaar is in de beker geïntegreerd. Hierdoor verwissel je de filters eenvoudig en bespaar je installatieruimte. Dankzij de transparante beker zie je in één oogopslag of je het vuil moet verwijderen.

 

Eenvoudiger filters verwisselen

Je kunt de filtersteun met behulp van de handige bajonetsluiting eenvoudig aan de filterregelaar LFR koppelen. De hogere terugstelkracht zorgt ervoor dat de filterbeker stevig vast blijft zitten.

 

Condensaatafvoer 

De volledig nieuw ontwikkelde handmatige of volautomatische condensaatafvoer biedt een
nog betere bescherming tegen vervuiling. Dankzij de geïntegreerde QS6- aansluiting maak je het aansluiten en losmaken van de slang nog eenvoudiger.

 

Kenmerken

   MS4...B  MS6...B
 Pneumatische combinatie  G1/4"  G1/2"
 Druk regelbereik [MPa]  0,03 ... 0,7
 Max. werkdruk [MPA]  1,0
 Manometer varianten  MPa, bar/psi
 Standaard nominaal debiet [l/min]  LR: 1800
 LFR: 1700
 LR: 6000
 LFR: 5300
 Gewicht [g]  LR: 163
 LFR: 204
 LR: 479
 LFR: 578
 Temperatuurbereik [°C]  -5 ... +50
 Roosterafmeting [mm]  40  62
 Filterklasse (LFR-B) [um]  40; 5

 

 

Volledig uitwisselbaar: MS-Basic en MS series

De aantrekkelijk geprijsde MS- Basic is een uitbreiding van de bestaande MS-serie. Beide zijn dan ook volledig uitwisselbaar. Wil je graag uitgebreide functies zoals een fijnfilter? Combineer dan de MS-Basic met de MS-serie.

Ben je op zoek naar een standaardtoepassing? Dan is de MS-Basic prima geschikt
voor je. Kies bijvoorbeeld de voorgeconfigureerde combinatie van handbediende, vergrendelbare aan-/uitklep en filterregelaar.

MS standaard toepassing

standaard oplossing
MS4-EM1FR-..-B

 

 

Of ben je op zoek naar een high-end oplossing? Combineer dan MS-Basic met de bestaande MS-serie, bijvoorbeeld een combinatie van manuele, afsluitbare aan/uit klep, filterregelaar en filter.

MS high-end toepassing

MS high-end oplossing
MS6-EM1FR-..-B + MS6-LF

 

De filterregelaar LFR-B kun je bestellen met een geïntegreerde manometer of met een G1/8" aansluiting, bijvoorbeeld voor ronde manometers.

Reacties

Reageer ook