Festo VPPI - proportionele drukregelventielen

Festo VPPI - proportionele drukregelventielen

 

 

Om duurzaam en efficiënt te produceren is het noodzakelijk om efficiënt met energie om te gaan. Proportionele druk- en debietregelventielen zijn daar bij uitstek geschikt voor. Bijvoorbeeld om krachten van cilinders te wijzigen of volumes op verschillende drukken te zetten.

 

 

Highlights

 

 

✓  Nagenoeg geluidsloze werking

✓  Flexibel

✓  Hoogdynamisch bij 30 Hz

✓  Nauwkeurig en stabiel

✓  Groot aantal drukbereiken -1 ... 12 bar

 

 

In stilte regelen

Bij het proportionele drukregelventiel VPPI worden alle nominale afmetingen direct aangestuurd; zonder de noodzaak van stuurventielen of voortrappen. Door het drukcompenserende element regelt het ventiel dynamische en nauwkeurig; ook bij de grotere nominale afmetingen. De krachtige en wrijvingsarme voice coil maakt de VPPI hoogdynamisch. De geïntegreerde positieregelaar draagt bij een aan hoge stabiliteit.

Vooringesteld of op maat? Beide!

De directe aansturing met drie vooringestelde waarden – voor kleine of grote volumes of een continue flow – laat het ventiel zeer dynamisch regelen. Een klantspecifieke voorinstelling definieert onafhankelijk het bijbehorende regelgedrag en versnelt het instellen van de gewenste waarde.

 

Volledig grafische TFT display

Alle benodigde instellingen zijn te maken via de display. Veel van de informatie is beschikbaar in duidelijke teksten.

TFT-scherm Festo VPPI ventiel

 

Zeer flexibel

Wanneer de VPPI een PWM signaal (pulse-width modulation) binnen een frequentiebereik van 200 – 800 Hz detecteert, dan past de interne regelelektronica zich automatisch aan. Het ingestelde drukbereik is op hoog niveau te regelen van 20 – 100%. Daarnaast kunnen signalen omschakelen naar digitale ingangen tot wel zeven vooringestelde waarden.

 

 

BEKIJK ALLE HIGHLIGHTS

 

 

De VPPI is toepasbaar in de volgende industrieën

Belangrijkste industrieën

  • Elektronica en assemblage
  • Automotive
  • Voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie
  • Gereedschapsmachines

 

De VPPI is het meest geschikt voor de volgende toepassingen:

  • Regelen van de druk
  • Testen
  • Doseren
  • Aandrukken
  • Inpersen

 

 

 

Keuzehandleiding proportioneel geregelde ventielen

Met een proportioneel drukregelventiel kun je de druk en/of vacuüm in een applicatie te regelen of kun je een debiet regelen in een open loop. Met een debiet proportioneel ventiel regel je uitsluitend het debiet, geen druk.

Dit overzicht toont de meest belangrijke eigenschappen van proportionele ventielen op een rij. Dit helpt je op weg met het maken van de juiste keuze. 

 

keuzehandleiding proportionele ventielen
(klik op de afbeelding om te downloaden)
 

 

 

Meer weten?

Wil jij graag weten of en hoe jij deze proportionele drukregelventielen kunt toepassen in jouw applicatie? Neem dan snel contact op met jouw IP Duursma vestiging.

Reacties

Reageer ook