Comfort als aandachtspunt bij ademhalingsbescherming

Comfort als aandachtspunt bij ademhalingsbescherming

 

 

Ademhalingsbescherming kan nodig zijn op jouw werk, en er zijn veel opties om jou veilig en comfortabel te houden. Of je nu wegwerpmaskers, herbruikbare maskers, motoraangedreven ademhalingssystemen, of luchttoevoeroplossingen overweegt, het is altijd verstandig om advies te vragen. In dit artikel kijken we naar het comfort van verschillende soorten ademhalingsbescherming.

 

Wegwerpmaskers (DR's)

Belangrijk is dat je altijd een ademhalingsbeschermingsmasker (Disposable Respirators) kiest dat CE-gecertificeerd is volgens EN 149. Er zijn modellen met verstelbare neusklemmen, schuim bij de neus, vaste hoofdbanden, verstelbare gespbanden, en modellen die uit drie delen bestaan of plat gevouwen zijn. Deze functies zorgen voor meer comfort en helpen je aan een goede afdichting voor betere bescherming.

Sommige maskers hebben een uitademventiel, waardoor je makkelijker ademt dan bij maskers zonder ventiel. Er zijn ook wegwerpmaskers zonder natuurrubber en met filtermedia die vlamwerend zijn. Ademhalingsbeschermingsmaskers zijn licht van gewicht en sommige hebben speciale filters tegen vervelende geuren.

Wegwerpmaskers zijn handig, goedkoop en bruikbaar in veel sectoren zoals de gezondheidszorg, lassen, mijnbouw en productie. Je kunt ze vaak makkelijk combineren met andere persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals oogbescherming, gehoorbescherming en beschermende kleding zoals overalls.

 

Bekijk ons assortiment wegwerpmaskers

 

 

Herbruikbare maskers (RR's)

Een groot voordeel van herbruikbare maskers (Reusable Respirators) is dat ze je bescherming en comfort bieden tegen een redelijke prijs. Er zijn verschillende soorten herbruikbare maskers die voldoen aan de behoeften van veel gebruikers. Of je nu in een warme omgeving werkt, in krappe ruimten, of lange shifts draait, je vindt altijd een geschikt masker. Herbruikbare half- of volgelaatsmaskers beschermen je tegen deeltjes, gassen, en dampen in gevaarlijke omgevingen. Deze maskers zijn ontworpen voor comfort en bieden een breed gezichtsveld. Sommige modellen bedekken het hele gezicht en hebben een zachte siliconen neuscup en gelaatsafdichting voor langdurig draagcomfort, plus een grote lens voor goed perifeer zicht.

Net als sommige wegwerpmaskers hebben herbruikbare maskers een ventielfunctie voor gemakkelijker ademen en comfort. Sommige modellen hebben ook een spraakmembraan waarmee je makkelijker communiceert met je collega's op de werkvloer. Er zijn maskers met een snelvergrendeling, zodat je ze gemakkelijk kunt op- en afzetten in een schone omgeving. Sommige herbruikbare maskers zijn ook compatibel met andere ademhalingsbeschermingsmiddelen, zoals PAPR's en luchttoevoersystemen.

Of je nu een wegwerp- of herbruikbaar masker gebruikt, je krijgt alleen de juiste bescherming als het goed gekozen en altijd gedragen wordt tijdens blootstelling. Een pasvormtest is belangrijk en zou onderdeel moeten zijn van het veiligheidsproces binnen jouw werkomgeving, ook als het niet verplicht is in jouw land.

 

Bekijk ons assortiment herbruikbare maskers

 

 

Motoraangedreven en toegevoerde lucht

Een motoraangedreven ademhalingssysteem gebruikt een turbo in plaats van je longen om lucht door het filter te zuigen. Dit helpt je natuurlijker te ademen en zorgt voor een constante luchtstroom in je hoofdkap, wat extra comfort biedt in warme en vochtige omgevingen. Sommige hoofdkappen hebben geïntegreerde gelaatsschermen die je ogen en gezicht beschermen tegen vuil, vonken en andere gevaren. Ze bieden ook een breed gezichtsveld, wat het makkelijker maakt om je omgeving te zien en je werk te doen.

Bij sommige ademhalingsmaskers kunnen baarden en gezichtshaar een probleem zijn, omdat ze de afdichting kunnen verstoren. Er zijn motoraangedreven ademhalingssystemen met een hoofdkap die geschikt is voor mensen met wat gezichtshaar. Dit biedt extra beschermingsmogelijkheden voor gebruikers die hun gezichtshaar willen behouden om medische, religieuze, stijl- of andere redenen.

 

Bekijk ons assortiment onafhankelijke ademsystemen

 

 

Advies

Wij staan klaar om jou te helpen een comfortabele ademhalingsbescherming te kiezen. Zoals je hebt gelezen, zijn er veel innovatieve technologieën en kenmerken ontwikkeld om het comfort te verhogen en de draagtijd te verlengen voor elk type ademhalingsbescherming. Laat ons jou helpen bij het vinden van de juiste comfortabele oplossing. Neem vandaag nog contact op met ons op voor hulp bij het kiezen van de juiste middelen.

Of ga je liever zelf op onderzoek uit naar de beste ademhalingsbescherming voor jouw situatie? Download dan de 3M 3-stappengids:

3M 3-stappengids voor adembescherming

 

DOWNLOAD DE GIDS