MVO

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

IP Industrie Catalogus


Lees meer over IndustriePartner

Welkom > MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duursma draagt zowel binnen als buiten het bedrijf actief bij aan MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is de onderneming-strategie waarbij aandacht voor mens, milieu, maatschappij en continuïteit in evenwicht is. Tevreden klanten en een hoge, constante service, staan hierbij centraal. MVO is een continue proces en geen eindbestemming. De doelen die worden nagestreefd veranderen in de tijd en met elke bedrijfsbeslissing.

Duursma zoekt continu naar haalbare stappen om de maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm te geven. Hierbij maken we een onderverdeling in de drie deelgebieden, mensen, milieu en maatschappij.

 

Mensen

Onze medewerkers zijn onze belangrijkste tools voor het uitvoeren van onze bedrijfsstrategie. Er is ons veel aan gelegen dat onze medewerkers zowel zakelijk als privé in balans zijn. Door voortdurend te investeren in onze mensen willen wij een optimaal werkklimaat creëren waarin ruimte is voor initiatieven, medezeggenschap, scholing, gezondheid en betrokkenheid.

 

Milieu

Duursma focust zich steeds meer op een actief milieubeleid binnen en buiten de bedrijfsvoering. Jaarlijks worden er doelstellingen gesteld om te streven naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Zo zijn voor de hand liggende en minder vanzelfsprekende maatregelen al ingebed in de organisatie.

 

Maatschappij

Duursma streeft ernaar een voorbeeld te zijn voor de maatschappij als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Naast onze interne bedrijfsvoering, vinden wij het minstens zo belangrijk bij te dragen aan externe maatschappelijke vaagstukken. Zo stimuleren en ondersteunen wij startende ondernemingen in ons vakgebied en doneren we jaarlijks een significant bedrag aan goede doelen.