Nieuws

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

Dormer A002 spiraalboor bestaat 20 jaar

2 November 2020

Dormer Pramet viert feest! Onze populairste, spiraalboor, de A002, is 20 jaar oud. In 2000 presenteerde Dormer Pramet deze nieuwe spiraalboor. Het idee erachter was om de bekende DIN338 RN boor, die al zo'n 100 jaar wordt geproduceerd, te verbeteren. Nu, 20 jaar later, is 'de boor met de gouden punt' een wereldwijde hit.


> Lees meer

Nieuw: TSUBAKI Titan ketting

8 September 2020

De ketting voor een langere levensduur onder zware omstandigheden

Aan het selecteren van de juiste ketting voor een bepaalde taak wordt vaak te weinig aandacht besteed. Zware omstandigheden waarbij stof en/of schurende deeltjes tussen de bewegende delen terechtkomen, verkorten de levensduur van een standaardketting aanzienlijk. Dit resulteert in hoge kosten veroorzaakt door stilstand, productieverlies, vervangende onderdelen en werkzaamheden.
De TSUBAKI Titan-ketting, met zijn ultieme slijtagebestendigheid, is speciaal ontwikkeld
voor deze zware omstandigheden. Het resultaat: langere intervallen tussen de onderhouds- en/of vervangingswerkzaamheden en dus een aanzienlijke reductie van uw ‘total cost of ownership’.


> Lees meer

Online training: voorkom stilstand met LOCTITE schroefdraadborging

10 August 2020

Neem deel aan de online training met de LOCTITE experts en vind oplossingen voor het onderhoud en een grotere betrouwbaarheid van uw industriële installatie. Laat een kleine boutverbinding geen groot probleem veroorzaken!


Wanneer?

  • Datum: 23 september 2020
  • Tijdstip: 09:00 uur
  • Duur: 1 uur 

> Lees meer

SKF Bearing Assist App voor een juiste lagermontage

20 July 2020

Wist u dat ongeveer 18% van alle vroegtijdige lageruitval te maken heeft met onjuiste montagemethoden? Een juiste montage beïnvloedt zowel de prestaties als de betrouwbaarheid van uw machine. De SKF Bearing Assist app biedt hulp voor een juiste lagermontage. De app begeleidt u met visuele montage-instructies stap voor stap door het hele montageproces. U kunt de checklist aanvinken om er zeker van te zijn dat u geen stappen overslaat die u later opnieuw moet doen.


> Lees meer

De Dormer Pramet verspaningscalculator is vernieuwd!

15 July 2020

De Dormer Pramet verspaningscalculator is vernieuwd is te downloaden via zowel Google Play als de App Store.

 

Diverse voordelen

De calculator biedt werkvoorbereiders en CNC-operators relevante snijgegevens voor diverse draai-, boor-, draadsnij- en freestoepassingen. De gebruiksvriendelijke interface berekent de snijkracht, verspanend volume, verspaningstijd, draaimoment, spaandikte en het vermogen, op basis van het werkstukmateriaal en de uitgevoerde bewerking. In de toekomst breidt Dormer Pramet de app uit met nog meer functionaliteiten.


> Lees meer