VUVG-CNOMO

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

IP Industriecatalogus


Lees meer over IndustriePartner

Compact VUVG magneetventiel met CNOMO interface

Festo VUVG CNOMOVoor toepassing in veeleisende omgevingen

Het compacte VUVG ventiel is dermate geliefd dat Festo regelmatig uitbreidingen en aanvulligen ontwikkelt om de voordelen van deze productserie nóg breder te kunnen toepassen. Zo is de VUVG-..-WA uitvoering beschikbaar met een zogenaamde pneumatische CNOMO interface waarmee hij optimaal is in te passen in systemen die conform deze standaard zijn ontworpen of een robuuste spoel wensen. Bijvoorbeeld in de voedingsmiddelenindustrie.

CNOMO staat voor ‘Comité de NOrmalisation des MOyens de production’, of in het Nederlands: Standaardisatiecommissie voor productiemiddelen. De standaard is ooit in het leven geroepen door (Franse) automobielfabrikanten om hiermee de prestaties van productiemiddelen te verbeteren. Een ander doel was het veilig gebruik van productiemiddelen te bevorderen en alles uiteraard tegen minimale kosten. Inmiddels maakt niet alleen de automotive sector gebruik van de voordelen van deze standaard; ook andere branches en toeleveranciers werken conform CNOMO en ontwikkelen bijbehorende producten.

 

Modulaire mogelijkheden

Zo heeft Festo al diverse ventielen uitgevoerd met een pneumatische CNOMO interface en dit programma onlangs aangevuld met het magneetventiel VUVG-…-WA. Hiermee kunnen machinebouwers – onder meer voor de voedingsmiddelenindustrie – hun machines uitrusten met een elektrisch aangestuurd VUVG ventiel met Form C of M12 spoelstekkers. Deze varianten zijn ook weer beschikbaar in beschermingsklasse IP65 en voorzien van verschillende spoelspanningen.

Naast de CNOMO interface biedt deze uitvoering uiteraard ook alle voordelen van de standaard VUVG. Een greep uit de kenmerkende eigenschappen: een modulaire opbouw, zeer compacte uitvoering en een extreem goede verhouding tussen bouwgrootte en volumestroom. Op dit moment bedraagt de maximale doorlaat bijvoorbeeld 1.380 l/min bij een bouwbreedte van 18 mm. Dit betekent dat het ventiel een serieus alternatief is voor situaties waarin flexibiliteit en een beperkte installatieruimte in één hand moeten gaan.

 

Van los ventiel tot eiland

Door het modulaire karakter zijn de inline ventielen afzonderlijk toe te passen maar tevens beschikbaar als ventieleiland met losse spoelen onder de naam VTUG-S. Als ventieleiland zijn willekeurige configuraties mogelijk en bestaat de keuze uit diverse elektrische kabels. De geïntegreerde LED draagt bij aan een snelle en betrouwbare diagnose.

 

 Technische specificaties VUVG CNOMO 

 Ventielbreedtes (mm)  20
 Ventielfuncties  2x 3/2, 5/2 en 5/3
 Debiet (l/min)  780 ... 1300
 Drukbereik (bar)  1,5 ... 8 (-0,9 ... 10 bij externe hulpstuurlucht)
 Temperatuurbereik (°C)  -5 ... 60 
 Elektrische spoelspanning  12 VDC, 24 VDC, 24 VAC. 110 VAC, 230 VAC