Energy Saving Services

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

IP Industrie Catalogus


Lees meer over IndustriePartner

Onze partner

Festo, onze partner in energy saving systems

Contact

Email: IP Duursma Energy Saving

Kijk voor de contactgegevens van de andere IP-leden op de website van IP IndustriePartner.

Downloads

Brochure IP Energy Saving Services

Wat kost een lek?

Door lekkage, inefficiënte installaties en andere tekortkomingen verdwijnen er jaarlijks vaak vele duizenden euro’s in de lucht. In de onderstaande grafiek is het verband tussen lekkage en energiekosten goed zichtbaar. (klik op de afbeelding voor een vergroting)


Voorbeeld: Bij een gatdiameter van 2 mm gaat er 255 liter lucht per minuut verloren en daarmee € 2.662,- per jaar. (bij 7 bar – 8700 uur per jaar – € 0,02 per m³)

IP Energy Saving Services

Kijken waar de verspilling zit is één ding, het verhelpen en voorkómen van energie- en productiviteitsverliezen is een tweede. juist in die totaalaanpak zit de kracht van IP IndustriePartner Energy Saving Services. Als experts op het gebied van productieautomatisering bieden wij u een eenvoudig vijfstappenplan aan om uw productie te optimaliseren.
Wij helpen u niet alleen bij het opsporen en elimineren van persluchtlekkages, wij bieden u ook een groot aantal opties om uw energiebesparing duurzaam te maken, het rendement van uw machines te verhogen en uw onderhoudsintervallen te verlengen.
De specialisten van IP industriePartner wijzen u de weg naar een optimale benutting van uw persluchtinstallatie en uw machines, zodat niet alleen uw energiekosten dalen, maar uw productiviteit en machinebeschikbaarheid tegelijkertijd omhoog gaan!
Uw voordelen:

  • Betere bewaking van uw persluchtkwaliteit om storing en slijtage vóór te zijn.
  • Nauwkeurige analyse van uw machine om energieverbruik te verlagen en cyclustijden te verkorten.
  • Onderhoudsstrategie waarmee u uw machinebeschikbaarheid enorm kunt verhogen.

 

 

In 5 stappen naar een duurzame besparing 

IP industriePartner Energy Saving Services maakt het u wel heel gemakkelijk om zuiniger en efficiënter te produceren. in vijf stappen haalt u het maximum uit uw installatie, stroomlijnt u volledig uw productie- en onderhoudsprocessen en bespaart u tot wel 65% op uw energieverbruik. Zet daarom nu samen met ons de eerste stap op weg naar een zuinigere en schonere productie én een hoger rendement.

 

 

1

 

Intake

 

 

 

2

 

Planning

 


 

 


3

 

Uitvoering

 


 

 

 

4

 

Optimalisatie

 


 

 

 

5

 

Onderhoud

 

 

 

Hoe eerder u beslist, hoe langer u bespaart!

Energy Saving is de snelste manier om kosten te besparen: iedere dag dat uw installatie te veel perslucht verbruikt gaat uw besparing onherroepelijk verloren. Hoe eerder u kiest voor een meting en analyse van uw persluchtverbruik, des te sneller profiteert u van een voordeliger en zekerder werkend machinepark!

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen uw eigen installatie en perslucht onder de loep te nemen. Maar dit kunt u ook door IP industriePartner laten doen. Daarmee maakt u gebruik van de unieke voordelen die deze formule biedt:

  • Een ervaren team, uitgerust met geavanceerde apparatuur en de juiste expertise om uw hele persluchtinstallatie te analyseren en de resultaten te vertalen in duidelijke mogelijkheden om te besparen.
  • Een kort en overzichtelijk project: direct duidelijkheid door gestandaardiseerde werkwijze en gericht zoeken naar besparingsmogelijkheden.
  • Duidelijkheid over kosten en baten: tegenover ieder onderzoek staat een duidelijke afspraak over kosten, en bij elk onderzoek krijgt u een overzicht van noodzakelijke en wenselijke verbeteringen, de daarmee gemoeide kosten en de terugverdientijd.

Daarmee hoeft energy saving geen extra belasting voor uw eigen onderhoudspersoneel te zijn! in plaats daarvan neemt iP IndustriePartner u een hoop werk uit handen en zorgt voor snelle en duidelijke resultaten. Neem nu dus contact op met uw IP-vestiging voor een vrijblijvende intake. De contactgegevens vindt u rechts op deze pagina bij 'contact'.   

 

  

Energy Saving Services is een dienst ontwikkeld door Festo GmbH. Als Official Partner van Festo Nederland is IP IndustriePartner volledig opgeleid om zelfstandig Energy Saving Services aan te bieden en uit te voeren bij haar klanten. Meer informatie over ESS vindt u op www.festo.nl