Blog

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

Home > Blog

5 tips voor veilig werken op hoogte

Werkplaatsinrichting, 20 September 2021

Jaarlijks overlijden er in Nederland tientallen mensen na een val op hoogte en nog eens enkele honderden belanden in het ziekenhuis. Ieder jaar weer. Terwijl de meeste ongevallen zelf te voorkomen zijn. Hierom heeft Altrex een overzicht gemaakt met de vijf belangrijkste tips van dit jaar om veilig te kunnen werken op hoogte.

 


> Lees meer
Tags

Rolsteigers en afmetingen: hoe zit dat nou?

Werkplaatsinrichting, 25 May 2021


Dit is wat je moet weten

Bij het kopen van een rolsteiger is het belangrijk om te weten welke afmetingen er zijn. Hier kan echter nog wel eens verwarring over ontstaan. Wat is namelijk de lengte, en wat is de breedte van een rolsteiger? En wat is werk-, steiger- en platformhoogte? Maar, misschien nog wel belangrijker: welke afmetingen heb je nodig om over voldoende werkruimte te beschikken? In deze blog wordt dit allemaal uitgelegd.


> Lees meer
Tags

Op een rijtje: zo noem je alle steigeronderdelen

Werkplaatsinrichting, 9 March 2021

Stellingen, steigers, rolsteigers. Hoe veel benamingen voor een steiger ken jij? Zelfs losse steigeronderdelen hebben verschillende benamingen.

Wij vertellen in samenwerking met Altrex alles over steigeronderdelen én welke alternatieve namen worden gebruikt.
 


> Lees meer
Tags

Welke aluminium trap kies ik voor mijn klus?

Werkplaatsinrichting, 2 April 2020

Geschreven door Altrex, leverancier van IP Duursma


In enkele stappen naar jouw ideale trap van Altrex


Bij het kiezen van een aluminium trap zijn er verschillende variabelen waar je goed op moet letten. Wanneer je een trap nodig hebt, betekent dit veelal dat je op hoogte moet werken. Dat wil je natuurlijk wel zo veilig mogelijk doen. De aluminium trappen van Altrex zijn niet voor niets het meest verkocht van Nederland. De Double Decker (afb. 1) is populair voor huishoudelijk gebruikt en in de industrie wordt de dubbele trap van de Taurus-serie (afb. 2) veelvoudig gebruikt. Weet je nog niet helemaal zeker welke het beste bij jouw past? Volg dan alle stappen die hieronder staan beschreven en je komt uit bij het juiste artikel.


> Lees meer