Blog

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

Home > Blog

5 oorzaken waarom pompen uitvallen

Onderhoudsproducten, 30 September 2019


en hoe je dit met LOCTITE producten voorkomt

 

Veel industriële centrifugaalpompen hebben een aanzienlijke kapitaalwaarde. Daarom is het belangrijk om de levensduur te verlengen en ervoor te zorgen dat ze efficiënt en betrouwbaar blijven werken. Proactief onderhoud kan het risico op storingen verminderen en de betrouwbaarheid en levensduur van de pomp verhogen.

Veel pompdefecten zijn het resultaat van eenvoudige en onnodige storingen. Dit zijn vaak storingen die je door het nemen van enkele proactieve stappen eenvoudig kunt voorkomen. De 5 meest voorkomende defecten behandelen we in dit blog. 


> Lees meer

Welke LOCTITE producten zijn onmisbaar in je toolbox?

Onderhoudsproducten, 25 June 2018

Producten van LOCTITE helpen je bij het uitvoeren van reparaties of onderhoud. Uiteraard heeft LOCTITE een enorm assortiment aan onderhoudsmiddelen, maar met deze 7 LOCTITE producten in je toolbox voer je direct de meest voorkomende reparatie- en onderhoudsklussen uit. Handige producten om altijd in de buurt te hebben.


> Lees meer

Help, ik ga verlijmen! Wat moet Duursma van mij weten?

Onderhoudsproducten, 6 June 2018

Verlijmen lijkt op het eerste gezicht niet zo lastig, maar zonder een goede voorbereiding is de kans groot dat je het gewenste resultaat niet behaalt. Als je ons belt met de vraag ‘welke lijm heb ik nodig?’ dan hebben wij wel een paar belangrijke vragen voor je. Om je vast voor te bereiden bespreken wij ze in dit blog.


> Lees meer

Hoeveel Loctite heb ik nodig?

Onderhoudsproducten, 19 February 2018

'Ik heb hier 800 bouten met M6 schroefdraad liggen. Deze moet ik met een hoge sterkte gaan borgen met Loctite 270. Hoeveel borgmiddel heb ik hiervoor nodig?' Dit is een voorbeeld van een vraag die regelmatig langskomt. Niet alleen voor het borgen van schroefdraad maar ook voor het vastzetten van cilindrische onderdelen.


> Lees meer

Flexibel afdichten en verlijmen? Loctite legt het je uit

Onderhoudsproducten, 20 December 2017

Lekkages kunnen nare gevolgen hebben. Betrouwbaarheid en veiligheid zijn bij flexibel afdichten belangrijke aspecten. Met dit artikel willen wij je hier graag bij helpen.


> Lees meer

Hoe werkt structurele verlijming? Loctite legt het je uit

Onderhoudsproducten, 29 November 2017

Betrouwbaarheid en veiligheid zijn bij structurele verlijmingen belangrijke aspecten. Daarom is het van belang dat je weet wat je doet. Met dit artikel willen wij je hier graag bij helpen.

 

Wat is structurele verlijming?

Bij een structurele verlijming worden twee gelijksoortige of ongelijksoortige materialen op een stevige en duurzame manier met elkaar verlijmd. De lijm zorgt als het ware voor een brug tussen de oppervlakken van de te verlijmen materialen.


> Lees meer

Hoe werkt een snellijm? Loctite legt het je uit

Onderhoudsproducten, 30 September 2017

Onlangs hebben wij weer een online training van Loctite gevolgd. Met als onderwerp snellijmen. De opgedane kennis delen wij natuurlijk weer graag! Hopelijk steek je er iets van op :-).

Snellijmen harden zeer snel uit wanneer ze tussen oppervlakken worden opgesloten. Ze zijn dan ook ideaal voor het verlijmen van kleine tot middelgrote nauwaansluitende onderdelen. Je gebruikt ze bij een grote verscheidenheid van verschillende materialen, inclusief kunststoffen en rubbersoorten. Onmisbaar in elke toolbox voor kleine en snelle reparaties!

Snellijmen hebben de eigenschap dat slechts enkele druppels lijm zorgen voor een sterke verbinding. Het spreekt voor zich dat een goede voorbereiding van belang is. De te verlijmen oppervlakken moeten dus stof- en vetvrij zijn.

Snellijmen kom je tegen onder verschillende benamingen, zoals secondelijm of superglue. De officiële benaming is cyanoacrylaatlijm.


> Lees meer

Vastlopende verbindingen voorkomen? Zo doe je dit met Loctite Anti-Seize

Onderhoudsproducten, 17 August 2017

Onlangs hebben wij weer een online training van Loctite gevolgd. Met als onderwerp Ant-Seize. De opgedane kennis delen wij natuurlijk weer graag! Hopelijk steek je er iets van op :-).

 

Waarom gebruik je een Anti-Seize?

Als je een Anti-Seize product gebruikt voorkom je:

  • corrosie
  • vreten
  • vastlopen

> Lees meer

Vlakken afdichten? Zo doe je dit met Loctite

Onderhoudsproducten, 29 June 2017

Onlangs hebben wij weer een online training van Loctite gevolgd. Met als onderwerp vlakkenafdichtingen. De opgedane kennis delen wij natuurlijk weer graag! Hopelijk steek je er iets van op :-)

 

Welke problemen kunnen ontstaan wanneer een vlakkenafdichting het begeeft? Om er een paar te noemen: risico voor milieu en veiligheid, verontreiniging van de omgeving, drukverlies in de leiding en gezondheidsrisico’s. Problemen die je dus liever vermijdt.


> Lees meer

Smeren met olie of vet? Zo doe je dit met Loctite

Onderhoudsproducten, 19 June 2017

Onlangs hebben wij weer een online training van Loctite gevolgd. Met als onderwerp smeermiddelen. De opgedane kennis delen wij natuurlijk weer graag! Hopelijk steek je er iets van op :-).

 

Waarom worden smeermiddelen gebruikt?

Met de juiste smeermiddelen kun je:


> Lees meer

Cilindrisch bevestigen? Zo doe je dit met Loctite

Onderhoudsproducten, 24 April 2017

Onlangs hebben wij weer een online training van Loctite gevolgd. Met als onderwerp cilindrisch bevestigen. De opgedane kennis delen wij graag! Hopelijk steek je er iets van op :-).

Een lager of tandwiel die loskomt kan grote gevolgen hebben. Geluidsoverlast door trillende en loskomende onderdelen, uitgelijnde machines of koppelingen die loskomen, stilstand van je installatie, overmatige slijtage van onderdelen. Met als gevolg torenhoge onderhoudskosten.


> Lees meer

Schroefdraadafdichting? Zo doe je dit met Loctite

Onderhoudsproducten, 30 March 2017

Onlangs hebben wij weer een online training van Loctite gevolgd. Met als onderwerp schroefdraadafdichting. De opgedane kennis delen wij graag! Hopelijk steek je er iets van op :-).

Wat kan er gebeuren wanneer een hydraulisch systeem gaat lekken? Een klein lek kan grote gevolgen hebben. Verlies van duurzame vloeistoffen, stilstand van een machine of installatie en milieuverontreiniging om maar enkele voorbeelden te noemen.


> Lees meer

Schroefdraadborging? Zo doe je dit met LOCTITE

Onderhoudsproducten, 23 March 2017

Mechanische borgmiddelen (zoals veerringen, moeren met nylon inserts, sluitringen) werden ontwikkeld om een vaak voorkomend probleem op te lossen, namelijk 'het vanzelf loskomen van schroefverbindingen'. In werkelijkheid kunnen deze mechanische borgmiddelen de klemspanning echter niet bewaren, omdat verbindingen die mechanisch "geborgd" zijn, vaak loskomen door trillingen, warmte-uitzetting en/of een onjuist aandraaimoment.

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen wat er kan gebeuren als er een bout loskomt. Toch noemen we een voorbeeld. Er kunnen bijvoorbeeld lekken ontstaan waardoor olie op de werkvloer komt. Dit brengt zowel de veiligheid als het milieu in gevaar.


> Lees meer

Waarom schroefdraden behandelen?

Onderhoudsproducten, 6 October 2015

Eén van de belangrijkste oorzaken van falen van het machinepark is het loskomen van schroefdraadbevestigingen; de kosten van onverwachte stilstand lopen al snel in de miljoenen euro per jaar. Daarnaast gaat ook jaarlijks meer dan een miljoen liter industriële vloeistoffen verloren door lekkage. De lekken betekenen niet alleen een financieel verlies door de verspilde vloeistoffen en gassen, maar zijn ook nadelig door hun toxiciteit, hun emissie, door hun kans op besmetting en door de bedreiging van de veiligheid van medewerkers.

Om de betrouwbaarheid van het machinepark te verhogen worden schroefdraadbevestigingen behandeld. Er zijn drie categorieën schroefdraadbehandelingen: schroefdraadafdichtingen, schroefdraadborgingen en anti-seize producten.

Henkel heeft over deze drie schroefdraadbehandelingen een mooi en uitgebreid technisch document geschreven die wij graag met je delen:


> Lees meer

Wat is structurele verlijming?

Onderhoudsproducten, 6 July 2015

Bij een structurele verlijming worden twee gelijksoortige of ongelijksoortige materialen op een stevige en duurzame manier met elkaar verlijmd. De lijm zorgt als het ware voor een brug tussen de oppervlakken van de te verlijmen materialen.

Ten opzichte van traditionele verbindingsmethoden zoals schroeven, klinken of lassen kent structureel verlijmen enkele voordelen:


> Lees meer

Waarom zou ik Loctite 55 gebruiken i.p.v. PTFE afdichtingstape?

Onderhoudsproducten, 1 May 2015

Gebruik je nog steeds PTFE (teflon) afdichtingstape om je pijpschroefdraad af te dichten? En denk je dat een verpakking Loctite 55 duurder is dan een verpakking teflon tape? Ja, dit laatste klopt. Een verpakking Loctite 55 is inderdaad duurder dan een rolletje teflon afdichtingstape. Wanneer we de adviesprijzen naast elkaar leggen dan heb je voor de prijs van één verpakking Loctite 55 ongeveer 8 rolletjes afdichttape. Maar kijk dan eens naar de onderstaande tabel:


> Lees meer

Hoe werkt een snellijm of secondelijm?

Onderhoudsproducten, 10 March 2015

Snellijmen of cyanoacrylaten harden zeer snel uit wanneer ze tussen oppervlakken worden aangedrukt. Door aanwezige oppervlaktevochtigheid op de te verlijmen materialen in combinatie met de druk start de uitharding. Door de snelle fixatie zijn deze lijmen uitermate geschikt voor verlijming van kleine onderdelen.


> Lees meer

Waar kan ik een activator voor gebruiken?

Onderhoudsproducten, 6 March 2015

Een activator gebruik je bij het verlijmen om de uitharding te versnellen of tot stand te brengen. Naast verlijmen wordt een actovator vaak ook toepgepast bij schroefdraadborgring, schroefdraadafdichting, bevestigen en vlakkenafdichting. Bij anaerobe lijmsoorten dan met name voor gebruik op passieve metalen zoals roestvast staal, geplateerde of gepassiveerde oppervlakken.

Per soort verlijming zijn er verschillende activatoren die niet door elkaar heen gebruikt kunnen worden. Een activator voor een CA (snellijm of secondelijm) kun je dus niet gebruiken voor een anaerobe lijmsoort. 


> Lees meer