Blog

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

Home > Blog

Welke dikte doorslijpschijf moet ik gebruiken?

Gereedschappen, 30 December 2021

Doorslijpschijven gebruik je op een haakse slijper bij het doorslijpen van bijvoorbeeld metalen profielen, plaatwerk of massief staal. Dit kan zowel staal, rvs als aluminium zijn. Naast dat je keuze hebt uit verschillende diameters (115, 125, 180 of 230 mm) kun je ook kiezen uit verschillende diktes, variërend van 0,8 tot 2,5 mm. De dikte is van invloed op de snelheid van het doorslijpen en op de nauwkeurigheid van de snede.


> Lees meer
Tags

De beste tips voor inwendig trekkergereedschap

Gereedschappen, 24 March 2021

KUKKO is een vooruitstrevende, ervaren trekkerspecialist, die een mooi, breed productassortiment heeft. Omdat geen enkele demontageklus hetzelfde is, is het ontzettend belangrijk dat je het juiste gereedschap gebruikt.

Binnentrekkers worden gebruikt voor het demonteren van lagers en lagerbussen die uitwendig niet goed bereikbaar. Vaak omdat ze in een uitsparing zijn geplaatst. Om een lager vast te kunnen pakken met een binnentrekker heb je een tegensteun (KUKKO 22) of een slagtrekker (KUKKO 22-0) nodig.


> Lees meer
Tags

De beste tips voor uitwendig trekkergereedschap

Gereedschappen, 11 February 2021

KUKKO is een vooruitstrevende, ervaren trekkerspecialist, die een mooi, breed productassortiment heeft. Omdat geen enkele demontageklus hetzelfde is, is het ontzettend belangrijk dat je het juiste gereedschap gebruikt.

Uitwendig trekkergereedschap wordt het meest gebruikt. Het te demonteren onderdeel (bijv. een kogellager, tandwiel of riemschijf) wordt aan de buitenzijde gegrepen. Daarom geven wij jou graag advies over hoe jij het beste uitwendig trekkergereedschap kunt gebruiken.


> Lees meer

Hoe lees je een analoge schuifmaat af?

Gereedschappen, 29 November 2019

Een schuifmaat is een meetinstrument waarmee je nauwkeurig buiten-, binnen-, of dieptematen kunt meten. Schuifmaten bestaan in verschillende varianten. Zo heb je schuifmaten met een digitale aflezing en met een analoge aflezing. In dit blog leggen wij uit hoe je een analoge schuifmaat met een noniusaflezing moet moet gebruiken. Hierbij gaan wij uit van een schuifmaat met een schaalverdeling van 0,05 mm, dit is bij ons de meest verkochte uitvoering. Een andere variant is een schaalverdeling van 0,02 mm. Overigens bestaat er nog een andere model analoge schuifmaat, dat is de schuifmaat met een klokaflezing.


> Lees meer

Waarom zou ik een hamer met glasvezel steel gebruiken?

Gereedschappen, 3 June 2019

 

... in plaats van een hamer met een houten steel.

 

Heb jij je ooit afgevraagd waarom je een hamer met glasvezel steel zou moeten gebruiken? Ja? Lees dan verder!

Een glasvezel hamersteel bestaat uit een drietal materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen functie.


> Lees meer

Hoe lang kan ik mijn slijpschijven bewaren?

Gereedschappen, 23 May 2019

Doorslijp- en afbraamschijven hebben een maximale houdbaarheidsdatum. Na deze datum mag je de schijf niet meer gebruiken. Dit heeft te maken de binding van de slijpschijf. Het slijpmateriaal wordt namelijk door een bindmiddel bij elkaar gehouden. In de loop van de tijd veroudert het bindmiddel en dit zorgt ervoor dat de slijpschijf zachter wordt. Na de houdbaarheidsdatum is het risico op uiteenspatten of afbrokkelen groter. Houd deze datum dus goed in de gaten! Zorg ervoor dat je de oudste schijven - mits ze dus nog niet over de houdbaarheidsdatum zijn - als eerste gebruikt.


> Lees meer

Zo voorkom je meetfouten met een schuifmaat

Gereedschappen, 9 July 2018

Meten met een schuifmaat lijkt simpel, maar ongemerkt kun je toch enkele foutjes maken. Met een verkeerd meetresultaat als gevolg. Wij geven je - met dank aan Mitutoyo - enkele tips die je helpen om deze fouten te voorkomen zodat je de juiste meetwaarde afleest.


> Lees meer

Waarom heeft mijn nieuwe haakse slijper nu een dodemansknop of herstartbeveiliging?

Gereedschappen, 3 March 2016

Een grote kans dat je ze in de praktijk al hebt gezien: haakse slijpers die zijn voorzien van een dodemansknop of een herstartbeveiliging.
De nieuwe norm EN 60745-2-3:2011/A11 bepaalt dat haakse slijpers met een schijfdiameter kleiner dan 155 mm voorzien moeten zijn van een dodemansfunctie of een herstartbeveiliging.


> Lees meer