Blog

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

Home > Blog

Wat is het verschil tussen 1-, 2- en 3-delige kogelkranen?

Appendages en slangen, 6 March 2019

Het huis van een kogelkraan kan op verschillende manieren zijn opgebouwd. Veel voorkomende varianten de zijn ééndelige, tweedelige en driedelige huizen. De werking van de kogelkraan is in elke uitvoering gelijk, de verschillen zitten in de mogelijkheden tot onderhoud of reparatie.


> Lees meer

Een L of T boring bij 3-weg kogelkranen

Appendages en slangen, 20 February 2018

De meeste kogelkranen -of kogelafsluiters- hebben 2 aansluitingen. Er bestaan ook afsluiters met 3 aansluitingen (en zelfs met 4 aansluitingen). Bij de kogelkranen met 3 aansluitingen -ook wel driewegkogelkranen genoemd- is het gat in de kogel niet recht, maar in de vorm van een L of een T. Dit zorgt ervoor dat je media kunt mengen of verdelen.


> Lees meer

Wat is een NAMUR ventiel?

Appendages en slangen, 14 February 2018

Een NAMUR ventiel is een pneumatisch ventiel -elektrisch- of luchtbediend- met een speciale aansluitpatroon van de uitgangen van het ventiel. Deze uitgangen zijn normaal gesproken de poorten 2 en 4 van een ventiel. Deze ventielen worden gebruikt op pneumatische actuators die voorzien zijn van dezelfde NAMUR standaard. Een pneumatische actuator zorgt voor het openen en sluiten van bijvoorbeeld kogelkranen en vlinderkleppen. Je komt ze voornamelijk tegen in de procesindustrie.


> Lees meer

Wat is het verschil tussen een directe en indirecte bediening bij magneetventielen?

Appendages en slangen, 3 November 2015

Magneetventiel kennen een direct of indirect bediende werking. Naast deze twee varianten bestaat er nog één, namelijk de semi-direct bediende variant. Wat zijn de verschillen tussen deze bedieningen? Dat lees je op deze pagina. In deze uitleg gaan wij uit van normaal gesloten magneetventielen. D.w.z. dat de ventielen alleen medium doorlaten als er spanning op de spoelen staat. 

 

Direct bediend

Bij direct bediende magneetventielen wordt het ventiel direct door de magneet aangestuurd. De afsluitende pakking zit vast aan een plunjer. Bij het inschakelen van de spoel wordt de plunjer met de pakking omhoog getrokken waardoor het magneetventiel geopend is. Bij het wegvallen van de spoelspanning zorgt een veer ervoor dat de plunjer met de pakking de klep afsluit. Direct gestuurde magneetventielen hebben geen voordruk of verschildruk nodig. Zij schakelen dus vanaf 0 bar. Direct bediende ventielen vragen een hoger spoelvermogen dan indirect bediende ventielen omdat het anker tegen de veerkracht en het medium omhoog getrokken moet worden.

direct bediende magneetventielen


> Lees meer

Veelgestelde vragen over slanghaspels en kabelhaspels

Appendages en slangen, 4 August 2015

In dit artikel geven wij antwoord op enkele veelgestelde vragen over slanghaspels en kabelhaspels. Zit jouw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!

 

Hoeveel meter slang kan veerbediend worden opgerold?

Antwoord: De maximale lengte die veerbediend kan worden opgerold is 60 meter (bij ½” slang). Wil je nog langere lengtes op een haspels kwijt? Stap dan over naar een handbediende, hydraulische, pneumatische of een elektrische aandrijving.

 

Kun je van een veerbediende haspel ook de blokkering verwijderen?

Antwoord: Ja bij de meeste haspels kun je de blokkering verwijderen waardoor deze altijd onder spanning af- en oprolt. Op deze manier kun je de slang of kabel mee laten lopen met een machine.


> Lees meer