Blog

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

Home > Blog

Betrouwbare afdichtingen met oliekeerringen maken? Lees deze tips!

Afdichtingen, 11 November 2019

Het spreekt vanzelf dat een betrouwbare werking van een oliekeerring mede afhangt van de juiste manier van monteren. Toch gaat het hier in de praktijk regelmatig verkeerd. Wist je dat ongeveer 1/3 van het aantal probleemgevallen met oliekeerringen te wijten is aan een verkeerde manier van monteren?

Met deze tips zorg jij ervoor dat jij een betrouwbare afdichting maakt.


> Lees meer

Van welke materialen worden O-ringen gemaakt?

Afdichtingen, 19 November 2018

De O-ring is de meest gebruikte afdichting en is verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten. Meestal zijn ze gemaakt van elastomeren (dit zijn rubberachtige en elastische kunststoffen). Het meest toegepaste materiaal voor O-ringen is NBR, ook wel nitrilrubber genoemd. Andere gangbare materialen zijn: FKM (Viton®), EPDM, silicone en PTFE (Teflon).

O-ringen zijn daarnaast vaak in in verschillende hardheden leverbaar. Deze hardheid wordt aangegeven in º Shore A. Een standaard NBR O-ring heeft een hardheid van 70º Shore A. De aanduiding is dan NBR 70. Een andere hardheid bij NBR O-ringen 90º Shore A. Hoe hoger de waarde, hoe harder het rubber.


> Lees meer

Tot welke werkdruk kan ik een oliekeerring toepassen?

Afdichtingen, 9 April 2015

Oliekeerringen zijn over het algemeen bedoeld als drukloze afdichtingen. Dat houdt dus in dat er geen verschil in druk mag zijn tussen de af te dichten ruimtes. Een te hoge druk zorgt voor meer wrijving met een sterke slijtage als gevolg. Toch kunnen de meeste standaard oliekeerringen wel een klein drukverschil aan.


> Lees meer