Tot welke werkdruk kan ik een oliekeerring toepassen?

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

Home > Blog

Tot welke werkdruk kan ik een oliekeerring toepassen?

Afdichtingen, 9 April 2015

Oliekeerringen zijn over het algemeen bedoeld als drukloze afdichtingen. Dat houdt dus in dat er geen verschil in druk mag zijn tussen de af te dichten ruimtes. Een te hoge druk zorgt voor meer wrijving met een sterke slijtage als gevolg. Toch kunnen de meeste standaard oliekeerringen wel een klein drukverschil aan.

Afhankelijk van het toerental is een drukverschil tot maximaal 0,5 bar mogelijk. Hierbij geldt hoe hoger het toerental hoe lager het drukverschil mag zijn:

  • Toerental tot 1000 t.p.m.: max. verschildruk 0,5 bar, max. omtreksnelheid 2,8 m/s
  • Toerental tot 2000 t.p.m.: max. verschildruk 0,35 bar, max. omtreksnelheid 3,15 m/s
  • Toerental tot 3000 t.p.m.: max. verschildruk 0,2 bar, max. omtreksnelheid 5,6 m/s

Voor toepassingen met een groter drukverschil zijn speciale oliekeerringen verkrijgbaar. Dankzij de speciale constructie is, afhankelijk van het toerental, een drukverschil van maximaal 10 bar haalbaar.

Een andere oplossing voor omstandigheden met grote drukverschillen is het gebruik van standaard oliekeerringen in combinatie met zogenaamde steunringen. Hiermee is, ook weer afhankelijk van het toerental, een drukverschil van maximaal 10 bar mogelijk. Let hierbij wel op dat deze standaard oliekeerringen geen een extra stofafdichting mogen hebben. Anders past de steunring namelijk niet onder het membraan.

 


 

Lees ook:

 

>> Van welke materialen worden O-ringen gemaakt?

 

>> Met deze tips maak je betrouwbare afdichtingen met oliekeerringen

Hebben wij je met dit artikel geholpen?

Ja      Nee
0 Reacties