Makkelijk luchtverzorging demonteren met Festo aansluitblokken

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

Home > Blog

Makkelijk luchtverzorging demonteren met Festo aansluitblokken

Pneumatiek, 3 December 2021

Bij het samenstellen van een luchtverzorgingseenheid is het handig dat je vast rekening houdt met eventuele demontage. In de praktijk zien wij vaak dat deze units direct aan de leiding geschroefd worden. Eenmaal tussen de leiding geschroefd kun je hem dan bij onderhoud of vervanging niet zo makkelijk weer losmaken. In veel gevallen moet je dan een deel van het leidingnet losmaken of zelfs doorzagen om de unit eruit te kunnen halen. Vervolgens kost het weet tijd en geld om de boel weer te herstellen.

Maar wist jij dat hier een handige oplossing voor is? De luchtverzorgingseenheden uit de MS-serie van Festo kun je namelijk ook bestellen met aansluitplaten. Deze platen schroef je aan de ene kant op de leiding en aan de andere kant monteer je deze simpel op de unit. Bij onderhoud of vervanging van de unit is het een kwestie van 4 boutjes losdraaien en je kunt de unit zo tussen de leiding uit halen. Super handig!

Voor de MS4 serie zijn ze verkrijgbaar met pneumatische aansluitingen van G1/8” t/m G3/8” en voor de MS6 serie van G1/4” t/m G3/4”.

 

 

 

Luchtverzorging bestellen?

Bestel luchtverzorging via jouw Duursma vestiging of via onze webshop (webshopaccount is nodig).

 

bestelknop

Wel klant bij Duursma maar nog geen webshopaccount? Vraag je account hier aan!

 

 

Hebben wij je met dit artikel geholpen?

Ja      Nee
0 Reacties

Tags