Conditiebewaking - deel 2: de onderhoudsmethoden

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

Home > Blog

Conditiebewaking - deel 2: de onderhoudsmethoden

Aandrijftechniek, 3 August 2021

Er zijn veel manieren waarmee je machines of zelfs complete systemen kunt bewaken. Met bewaken kun je vroegtijdig eventuele schade en mogelijke storingen opsporen. Maar bewaking - vaak ook conditiebewaking genoemd - is echter niet altijd economisch zinvol voor elke machine of systeem.

In deze serie van 4 blogs, met dank aan Schaeffler, geven wij je een overzicht van de onderhoudsopties en -methodes waaruit je kunt kiezen. Ook lees je hoe je een conditiebewakingssysteem kunt opzetten. Dit doen we met een voorbeeld over trillingsconditiebewaking. Daarnaast hebben wij ook tips, rekenvoorbeelden, checklists en voorbeelden uit de praktijk.

In het eerste deel zijn wij ingegaan op de verschillende onderhoudsstrategieën. Dit tweede deel gaat over de verschillende onderhoudsmethodes die je kunt toepassen.

 

Destructief of niet-destructief

Een destructieve methode is bijvoorbeeld het openzagen van de machine om materiaalmonsters af te nemen zodat de oorzaak van een defect vastgesteld kan worden. Maar gelukkig zijn er ook niet-destructieve manieren beschikbaar om achter de conditie van je machine te komen. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld: trillingsanalyse, smeermiddelen analyse, thermografie en endoscopie. Heb jij je wel eens afgevraagd hoe deze methoden in hun werk gaan, wanneer ze gebruikt worden en wanneer ze geschikt zijn? In dit blog vertellen wij jou daar meer over.

 

Trillingsanalyse

Als je een betrouwbare manier wil hebben om in een vroeg stadium de oorzaken van machineproblemen te vinden, dan kun je kijken naar trillingsanalyse. Deze op trillingen gebaseerde manier van conditiebewaking werkt met name goed bij roterende machines. Je kunt dan snel schade aan tandwielkasten, tandwielen en wentellagers opsporen. Het trillingsgedrag wordt dan gemeten, en als de trillingen heftiger worden, wordt er een signaal doorgestuurd.

Eigenlijk kun je zeggen dat trillingsanalyse gebaseerd is op veranderende krachten en de processen die de krachten overbrengen. Als die optredende krachten binnen de machine veranderen, dan verandert ook het trillingsgedrag. Als het niveau van de trillingen verhoogd is bij constante parameters, dan kun je hieraan zien dat de conditie van de machine is verslechterd.

Veel voorkomende defecten zijn onbalans, verkeerde uitlijning, schade aan de wentellager en defecten aan de onderlinge verbindingen. En als je deze meetmethode goed inzet kun je maanden van tevoren deze defecten al aan zien komen. Daarom zorgt deze manier van conditiebewaking voor aanzienlijke kostenbesparingen, omdat de levensduur van de systemen en machines bijna volledig ingezet kan worden. Conclusies over mogelijke defecten kunnen dan ook al bij de eerste meting worden getrokken, zelfs als het gaat om al lang in gebruik zijnde machines.

Een van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied is de OPTIME van Schaeffler. Dit nieuwe draadloze systeem maakt conditiebewaking eenvoudig en betaalbaar. Dankzij de eenvoudige plug & play-installatie kun je met OPTIME binnen enkele uren beginnen met het bewaken van honderden roterende machines.

Omdat OPTIME op bijna alle machines werkt, kan het potentiële schade, onbalans of uitlijnfouten detecteren - zelfs weken van tevoren! Hierdoor ben je in staat om eenvoudig en gemakkelijk onderhoud, personeel of reserveonderdelen op lange termijn te plannen. OPTIME is een aanvulling op de al bestaande systemen zoals de bekende Smartcheck.

Lees meer over de Smartcheck

Lees meer over OPTIME op de website van Schaeffler


 

Wist je dat…?

Trillingsanalyse is ooit begonnen door operators die zelf de machines in de gaten hielden voor afwijkingen. Zij deden dit door te horen, voelen en zien.

 

 

Smeermiddelenanalyse

Bij een smeermiddelenanalyse worden de smeermiddelen direct in de machine gecontroleerd door sensoren, of worden monsters onderzocht in een laboratorium. In de meeste gevallen worden dan de viscositeit, watergehalte, vervuiling, en de veroudering bekeken.

Als er offline smeerolie gemonitord wordt, worden er regelmatig ter controle monsters afgenomen. Hier kijken ze dan naar vaste en vloeibare vervuiling, zoals ijzerdeeltjes of water. Bij het online monitoren gaat dit door middel van een sensor. Deze sensor kan dan in de hoofdleiding of één van de zijleidingen van de machine geplaatst worden. Naast smeerolie kunnen ook andere smeermiddelen gemonitord worden. Dan wordt er vaak gekozen voor offline monitoren, al bestaan ook hier sensoren voor online monitoren. Nasmeren kan ook worden gedaan door middel van een smeertoestel. 

Smeermiddelanalyse is vooral goed voor alle olie- en vetgesmeerde onderdelen van machines.

 

 

Endoscopie

Endoscopie is een visuele methode waarbij je gelijk conclusies kunt trekken over de toestand van onderdelen zoals wentellagers en tandwielen. Tijdrovende demontage van de machine of onderdelen is hierbij niet nodig. De staat is meteen duidelijk en kun je makkelijk vastleggen door middel van een filmpje of een foto. Wanneer de operationele parameters, zoals bijvoorbeeld prestatie of snelheid reductie, of onderhoudsmaatregelen vergelijkt met de huidige omstandigheden, dan kan verdere schade worden uitgesteld.

Endoscopie is vooral handig voor systemen en machines die gesmeerd worden met olie, zoals tandwielkasten.

 

 

Thermografie

Bij het gebruik van thermografie worden hittepunten gebruikt voor het identificeren en monitoren van eventuele schade. Dit wordt gebruikt bij mechanische en elektrische machines. Het bijzondere van deze technologie is dat deze niet alleen gericht is op het mechanische aspect van de staat van het systeem, maar ook op elektrisch gebied.

Het grote voordeel is de snelle en contactloze registratie van oppervlaktetemperaturen tijdens het gebruik van de betreffende machine of installatie. Met een parallel gemaakte foto kunnen de temperatuurcurven van een systeem of machineonderdeel ter plaatse worden gemeten. Op deze manier kun je dit ook vastleggen. Ook kun je een verkeerde uitlijning van motoren, pompen of ventilatoren snel detecteren tijdens de bouw van een machine of installatie.

Thermografie wordt vaak gebruikt bij de monitoring van processen, de analyse van de slijtagepatronen bij tandwielen, of op elektrisch gebied (denk hierbij vooral aan elektriciteitskabels, schakelkasten en dergelijke).

 

Bron: Schaeffler

 


Meer weten?

 


Ben je naar aanleiding van deze blogserie nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met je IP Duursma vestiging.
Wij hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het implementeren van conditiebewakingssystemen en geven je graag advies. Onze specialisten komen graag bij je langs om je de mogelijkheden te laten zien.


 

Lees ook:

Conditiebewaking - deel 1: de onderhoudstrategieën

Conditiebewaking - deel 3: hoe bouw ik een conditiebewakingssyteem op?

Conditiebewaking - deel 4: vragen aan de expert

 

Hebben wij je met dit artikel geholpen?

Ja      Nee
0 Reacties

Tags