Rolsteigers en afmetingen: hoe zit dat nou?

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

Home > Blog

Rolsteigers en afmetingen: hoe zit dat nou?

Werkplaatsinrichting, 25 May 2021


Dit is wat je moet weten

Bij het kopen van een rolsteiger is het belangrijk om te weten welke afmetingen er zijn. Hier kan echter nog wel eens verwarring over ontstaan. Wat is namelijk de lengte, en wat is de breedte van een rolsteiger? En wat is werk-, steiger- en platformhoogte? Maar, misschien nog wel belangrijker: welke afmetingen heb je nodig om over voldoende werkruimte te beschikken? In deze blog wordt dit allemaal uitgelegd.

 

afmetingen rolsteiger 


Breedte van een rolsteiger

Met de breedte geven we het formaat aan van de korte, ofwel zijkant van de rolsteiger. De Altrex rolsteigers zijn er in smal (0,75 of 0,90 meter) of breed (1,35 meter) formaat. De smalle breedtes zijn perfect wanneer je in krappere ruimtes moet werken. Voor meer werkruimte kun je kiezen voor een brede rolsteiger. Houd er bij het opbouwen rekening mee dat je ook genoeg ruimte hebt voor de driehoekstabilisatoren.


Lengte van een rolsteiger

De lengte is de lange kant van de rolsteiger. De geschikte lengte is afhankelijk van hoeveel werkruimte je wil hebben. De platformen van Altrex steigers zijn verkrijgbaar in lengtes van 1,85, 2,45 of 3,05 meter. Hierbij is een korter platform handig als je beperkte ruimte hebt en is een langer platform ideaal als je meer werkruimte wil, bijvoorbeeld om met meerdere mensen tegelijk te werken.


Hoogte van een rolsteiger

Hoe hoog je een steiger mag opbouwen varieert per type én breedte van de steiger. De brede steigers van Altrex mogen hoger worden gebouwd dan de smalle varianten. Dit komt doordat de brede steigers zwaarder zijn en daardoor een hoger zwaartepunt hebben.
Maar om te weten hoe hoog je steiger moet zijn, is het eerst belangrijk dat je weet op welke hoogte je moet letten. Er zijn namelijk drie typen hoogte; platformhoogte, steigerhoogte en werkhoogte.
 

werkhoogte rolsteiger 


Platformhoogte is hoe hoog het platform zich bevindt en steigerhoogte geeft aan hoe hoog de gehele steiger is. De Werkhoogte is welke hoogte je comfortabel kunt bereiken vanaf het platform. De werkhoogte reken je uit door twee meter op de platformhoogte te tellen. 

 

Meer weten?

Wil je meer weten over alle rolsteigers van Altrex of heb je vragen over het gebruik van een rolsteiger? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag. Meer handige tips & tricks lezen? Dat kan! Op de tips & tricks-pagina van Altrex vind je alles wat je nodig hebt. 

 


 

Lees ook:

>> Op een rijtje: zo noem je alle steigeronderdelen

>> Welke aluminium trap kies ik voor mijn klus?
Hebben wij je met dit artikel geholpen?

Ja      Nee
0 Reacties

Tags