Welke klasse werkschoenen heb ik nodig?

Centrale informatie

support phone email

31 (0)55 538 47 47

Home > Blog

Welke klasse werkschoenen heb ik nodig?

Veiligheid en ergonomie, 19 April 2021

Werkschoenen en veiligheidsschoenen zijn genormeerd volgens EN ISO 20345. De schoenen uit deze normering zijn onderverdeel in verschillende klassen die beginnen met de letter ’S’. Deze klassen geven aan waartegen de schoen bescherming biedt. Een eigenschap die deze klassen met elkaar delen is dat ze allemaal een veiligheidsneus hebben.
 

 

SB

Dit is de basiseis voor werkschoenen. Werkschoenen uit deze klasse voorzien van een veiligheidsneus die een impact van 200 joule kan weerstaan.

 

S1

S1 werkschoenen hebben dus niet alleen een veiligheidsneus maar ze hebben antistatische eigenschappen, hebben een gesloten hiel en hebben een energie-absorberende hak. Deze schoenen zijn geschikt voor droge werkomstandigheden.

 

S1P

S1P werkschoenen zijn gelijk aan S1 maar hebben als extra een veiligheidszool. Deze tussenzool zorgt ervoor dat scherpe voorwerpen (bijvoorbeeld spijkers) niet via de zool kunnen binnendringen.

 

S2

S2 werkschoenen zijn gelijk aan S1 werkschoenen maar het bovenmateriaal heeft een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water (waterdichte schacht tot 60 minuten). Hierdoor zijn ze geschikt voor vochtige omstandigheden.

 

S3

S3 werkschoenen hebben de eigenschappen van S1P en S2 schoenen en hebben een loopzool met profiel.

 

 

De klassen S4 en S5 worden gebruikt bij werklaarzen.

 

S4

S4 werklaarzen hebben een energie-absorberende hak en zijn voorzien van een neusbescherming. Dankzij het gebruikte materiaal (PU, rubber of kunststof) zijn de S4 laarzen waterdicht.

 

S5

S5 werklaarzen zijn gelijk aan S4 werklaarzen maar hebben als extra een geprofileerde loopzool en een tussenzool die bescherming biedt tegen het indringen van scherpe voorwerpen.

 

ESD

Als extra toevoeging kun je ESD tegenkomen. ESD staat voor ‘electrostatic discharge’. Dit betekent dat deze werkschoenen in staat zijn om elektrostatische lading te ontladen. Dankzij de lage weerstand wordt opgebouwde statische elektriciteit hiermee afgevoerd. Door ESD werkschoenen te dragen voorkom je dat je kwetsbare apparatuur beschadigt door schokken of vonken die het gevolg zijn van opgebouwde statische elektriciteit.
 

 

Werkschoenen bestellen?

Bestel werkschoenen via jouw Duursma vestiging of via onze webshop (webshopaccount is nodig).

 

bestelknop

Wel klant bij Duursma maar nog geen webshopaccount? Vraag je account hier aan!

 

Hebben wij je met dit artikel geholpen?

Ja      Nee
0 Reacties

Tags